Det finns inget värre än torra och sega fläskkotletter direkt efter stekning.
Om detta händer dig har vi en effektiv lösning..
Låt köttet marinera i den här sura produkten innan du börjar steka..
Den enorma skillnaden kommer omedelbart att kännas av varje medlem i hushållet, varför detta recept från smakosze är värt att prova.
Hur undviker man hårt kött i nudlar?
Många kan inte tänka sig en söndagslunch utan fläsknudlar.
Denna klassiker har blivit en fast del av varje hemmafrus repertoar.
Tyvärr kan det hända att fläskkotletterna är sega och torra..
Om du bara klassiskt trippelpackar köttet ignorerar du en extremt viktig regel.
Utan denna behandling finns det ingen chans att köttet blir saftigt och smälter i munnen..
Vi talar om marinering. .
Hur marinerar man fläskkött?
När vi pratar om marinering menar vi inte bara kasta köttet i olja och kryddor..
Det är syrliga tillsatser som förändrar köttets konsistens..
Till exempel kefir fungerar mycket bra eftersom det förutom syrareaktionen också innehåller enzymer som mörar köttet.
Om du vill lägga till en extra smakprofil till dina nudlar, sträck dig efter senapen..
Den innehåller sur vinäger och gynnar smaken av fläskcurry.
Några tips och tricks för perfekta fläskkotletter
När du klappar in köttet före marinering täck köttbitarna med folie..
Detta kommer att förhindra att hammaren blir smutsig och minimera risken för att köttsaften stänker överallt.
Bakterier växer mycket snabbt i kött och kan lätt förorena föremål och ytor i köket.
Efter marineringen är det viktigt att klappa köttet väl torrt , annars kan trippelomslaget lossna under stekningen.
Använd därför ett vanligt hushållspapper som samlar upp överflödig fukt väl..
För stekning rekommenderar vi att du väljer ister.
Den avdunstar inte lika snabbt som olja och ger extra smak till fläskkotletter..
Genom att kombinera ovanstående knep med en syrlig marinad blir dina fläskkotletter alltid läckra och möra.
Bon appetit!