HomeTips för hemmetÄt inte pickles som är inlagda på detta sätt.Förgiftning garanterad

Ät inte pickles som är inlagda på detta sätt.Förgiftning garanterad

Du måste vara förbryllad över de vita rester som har samlats på färska gurkor, eller störd av det gasiga innehållet i en burk gurkor.Vissa kanske också har lagt märke till en vit beläggning som liknar mögel.Är detta tecken på förstörelse? Vilka gurkor ska vi inte sträcka oss efter?.

Inlagd gurka är en skattkista av hälsa.Experter rekommenderar att man äter inlagda grönsaker, men vi bör också komma ihåg att våra favoritinlagda grönsaker kan bli en källa till gifter.Allt som krävs är ett ögonblick av ouppmärksamhet.Se vilka gurkor du inte ska äta.

Ät inte sådana gurkor.De kan orsaka förgiftning

Under betningsprocessen kan du märka ett störande symptom: ett vitt jäsande sediment.Även om det inte är giftigt bör du göra dig av med det så snart som möjligt.Anledningen är enkel – det kan påverka smaken och hållbarheten hos våra gurkor negativt. För vissa kan jäsningsavfall likna mögel Och detta bör vara en anledning till oro Om du upptäcker mögel på dina gurkor ska du inte äta dem under några omständigheter.

Mögel är skadligt.Det kan bland annat leda till matsmältningsbesvär och matförgiftning, så det bör undvikas som pesten.Pickles är inte immuna mot mögel, som till exempel kan uppstå om behållaren inte är förseglad. Hur skiljer man då mögel från jäsande talg? Mögel finns i olika färger: grått, blått, orange, men ibland även vitt.Till skillnad från jäsningsslam är mögel dock inte homogent.

Vita rester på gurka.Är det skadligt?

Vita rester på inlagda gurkor är inte ett symptom på röta.Det är inget annat än mjölksyrabakterier.Dessa är en av de hälsosammaste komponenterna i dessa konserver, så du kan äta sådana pickles utan oro. Mjölksyrabakterier är extremt fördelaktiga för vår hälsa De reglerar sammansättningen av tarmens mikroflora, vilket resulterar i bättre matsmältning och underlättar eliminering av toxiner från kroppen.

Gassande gurkor.Vad betyder det?

Vissa människor kan vara oroade över det faktum att gurkor börjar ’gasa’ när de öppnas.Detta är dock inte ett tecken på att produkten har blivit dålig. Tvärtom: det är ett naturligt symptom på jäsningsprocessen, som är nödvändig för en perfekt inläggning. Den gas som vi ser i gurkor produceras av mjölksyrabakterier.Dessa mikroorganismer producerar koldioxid, som är ansvarig för denna effekt.Så även sådana gurkor kan konsumeras utan rädsla.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna