Även om de lovordas och rekommenderas bör de inte ingå i allas kost.Det finns flera kontraindikationer mot att äta gurka.Se vem som inte bör äta dem.
Inlagd gurka är berömd för sina positiva effekter på kroppen, men det finns vissa sjukdomar där det inte är rekommenderat att äta den.Om du upplever de hälsoproblem som anges nedan bör du överväga att begränsa eller eliminera pickles från din kost.
Vem ska inte äta gurkor?
Att begränsa gurkor rekommenderas för personer som lider av högt blodtryck, på grund av den höga salthalten som finns i gurkor.Det är inte nödvändigt att eliminera dem helt, men mindre konsumtion kommer att bidra till hälsan.
Det bör tilläggas att pickles (gurkor i allmänhet) innehåller mycket histamin, så personer med histaminintolerans bör inte äta dem. Som Dr. Magdalena Cubała-Kucharska påpekade i ett uttalande till WP abcHealth är histamin ett hormon som ibland förmedlar en inflammatorisk reaktion.Om en person med intolerans äter gurka kan följden bli huvudvärk, diarré, nässelfeber, buksmärtor eller ett rött ansikte.
En kontraindikation för att äta gurka är kalciumoxalatlithiasis (på grund av den höga salthalten) samt kronisk njursvikt.På grund av det höga K-vitamininnehållet rekommenderas gurkor inte för personer som tar antikoagulerande läkemedel.Inlagd gurka ökar produktionen av magsyra, vilket kan orsaka obehag hos personer med magsår, gastroesofageal reflux och erosion i matstrupen .Pickles bör också undvikas vid matförgiftning och rekommenderas inte att ätas fastande.
Är det möjligt att äta gurkor när du lider av gikt?
Gurkor är inte produkter som inte bör konsumeras vid gikt.De tillhör inte gruppen produkter som är rika på puriner. Puriner rekommenderas inte i kosten för personer med artrit eftersom de kan förvärra symtomen på sjukdomen.Det är dock värt att begränsa intaget av dem något.Varför är det så?
Färsk gurka innehåller mycket få puriner och inläggningsprocessen orsakar ingen förändring av purininnehållet.(Det är dock värt att notera att inlagda gurkor, inklusive sura gurkor, har beaktats i samband med artrit främst på grund av deras salthalt). När det gäller gikt rekommenderas det faktiskt att begränsa saltintaget, särskilt natrium, som är en av dess komponenter.För stora mängder natrium i kosten kan bidra till en ökad koncentration av urinsyra.Giktpatienter bör därför avhålla sig från att äta inlagda produkter som gurka, kål, rädisor och rödbetor.