2024-08-25 (Foto: Privatarkiv).
När semesterperioden börjar drar sig många tillbaka till sitt eget kök och förbereder sina favoritgodis – bara för att njuta av deras smak på vintern.Ibland händer det dock att även de mest noggrant förberedda inte behagar efter öppning.Kepsen är skyldig till allt, vars lukt kan förstöra många rätter.Men det finns ett enkelt sätt.Hur blir man av med lukten från locket? Blanda och häll, och om ett ögonblick blir de så goda som nya..
Pickles, juicer, sallader och sylt.Och bredvid finns det kompotter, sylt och marmelader.Med ankomsten av augusti är hemskafferierna fyllda till bredden med välsmakande konserver som kommer att glädja hushållsmedlemmarnas gommar under hela den kalla vintern.
För att få detta att hända, lönar det sig att vara uppmärksam på detaljerna. Ett enkelt misstag i förberedelsen kan fullständigt förstöra smaken på måltider och mellanmål. Vi pratar om kepsar.
Hur väljer man ett kopplock? Var uppmärksam på detaljer
På vintern öppnar du en burk med läcker jordgubbssylt och det ’luktar’ som pickles? En liknande överraskning hände många kockar.Därför bestämde sig de mest erfarna för att kavla upp ärmarna och hitta ett effektivt sätt att undvika obehagliga besvikelser.
I sådana fall är det inte koppen som är boven. Glas som tidigare utsatts för hög temperatur, d.v.s.j.noggrant tvättad och skållad – vilket är nödvändigt innan du gör några konserveringar – ackumuleras inte lukter. Locken absorberar dem ’som en svamp’..
Så innan vi stänger burken full med konserver, låt oss titta närmare på de förslutningar vi vill använda.
Låt oss bli av med dessa först:.
De fyller inte sin roll, de förseglar inte sylten och skriver sedan bokstavligen av dem. När vi redan har klarat denna uppgift är det värt att utsätta utvalda, bra lock för en enkel behandling.Ett kort bad kommer att hantera alla obehagliga lukter som de kan ha absorberat tidigare.
Hur tar man bort lukten från locket? Enkel hemmetod
Med en enkel hemmetod blir dina lock nästan lika bra som nya på nolltid. En blandning av varmt vatten och citronsyra. Tillsätt bara två paket citronsyra i ett glas vatten och häll sedan upp blandning på insidan av dina lock.Låt verka i cirka 10 minuter.
Efter denna tid kan du dessutom torka av varje hörn av locket med en svamp för att säkerställa att eventuell förorening har tagits bort. Om smutsen är särskilt stark, kan blandningen berikas med bordssalt och sedan bör locken skrubbas noggrant. Och sedan är det bara att njuta av smaken av dina favoritkonserver utan att oroa dig för den obehagliga lukten.