Vattenmelon är utan tvekan en frukt som äts på sommaren.Inte bara på grund av dess extremt söta smak, utan också för att den är full av vatten som släcker törsten under varma dagar.Vad kan hindra oss från att äta vattenmelon? .
Bara fröna, som vi antingen urholkar när vi skär i dem eller spottar ut när vi äter dem.Det visar sig att vattenmelonkärnor inte bara är ätliga utan också hälsosamma.Vad hittar du i dem och varför ska du äta dem? Låt oss ta reda på det.
Melonkärnor är ätliga
Det fanns en åsikt bland folket att melon frön inte skulle ätas.Detta visade sig vara ytterligare en näringsmässig myt eftersom fröna i frukten är ätliga och inte skadar oss om vi inte äter dem i stora mängder.Å andra sidan, om det också var fröna som fick oss att sluta äta den saftiga frukten, så har vi ett argument för att äta den hel.För att få ut det mesta av melonfrön rekommenderar vi naturligtvis att bita dem väl , men om du inte är övertygad om den här metoden är det värt att dra ut dem ur massan, men även i denna form är det inte värt att kasta dem i papperskorgen.
Varför äta vattenmelonfrön?
Om vi inte är övertygade om att vattenmelon frön är ätliga , är det värt att ta en titt på vad de erbjuder för vår hälsa.Först och främst är de en skattkista av B-vitaminer : de har en komplex effekt på vår organism, men deras brist försvagar verkligen viktiga processer i kroppen, särskilt i hjärt-kärlsystemet eller matsmältningssystemet.Frön är också en källa till omättade fettsyror , som är viktiga för att normalisera blodtrycket och hålla hjärnan fullt funktionsduglig.Men det är inte allt, för melonfrön innehåller kalium och magnesium , som i duo förbättrar minne och koncentration och kan stödja hjärtfunktionen.
Hur man äter vattenmelonfrön?
Vi vet redan att fröna kan ätas med fruktköttet , men vi kan ta ut dem i förväg.Om du sköljer dem under rinnande vatten och låter dem rinna av kan du göra ett gott och intressant mellanmål på några ögonblick.Bara rosta dem i en torr panna så har du ett alternativ till andra sädesslag.Naturligtvis finns det inget som hindrar dig från att rosta dem i ugnen, t.ex.med olivolja eller olja och kryddor som paprikapulver eller curry.Rostade melonkärnor kan ätas som de är, men de är också värda att lägga till i sallader.