Det finns inget te som te – och det handlar inte bara om kvalitet och typ.Teinfusioner kan tillredas på så många olika sätt att det bara är fantasin som sätter gränser.Om du vill krydda ditt dagliga te, berika dess smak och tillföra vitaminer och näringsämnen, ta reda på vilka ingredienser du bör välja.Dessa förslag är perfekta oavsett årstid.
De flesta av oss dricker te med citron och gör det av framför allt två skäl.För det första för smakens skull och för det andra för att berika vår dryck med det C-vitamin som finns i citron.Få känner till att citronskivor inte ska droppas i kokande vatten, eftersom tillsats av denna frukt i hett te berövar det allt sitt C-vitamin.
Men om du gillar dina teer med en fruktig twist har vi en lösning för dig – vi föreslår att du ersätter citronen med torkad citrus.Bitar av din favorit citron eller apelsin (inte kanderad, naturligtvis!) Fungerar perfekt.Skalet av dessa frukter själva kommer också att vara ett bra val.
Du kan servera te med mer än bara citrusfrukter.Frukter som aronia, tranbär, gojibär, hallon eller persikor kommer också att berika dess smak.Torkade äppelskivor kan också vara ett intressant alternativ.Krossade och kastade i teet ger de en behaglig arom och friskhet.
Aromatiska kryddor för te
Även kryddor kan förvandla vanligt te till en aromatisk infusion.Beroende på vad du väljer kan de ha en uppfriskande, värmande, uppiggande eller lugnande effekt.Det finns inga gränser när det gäller val av kryddor; din favoritsmak eller arom kan göra skillnaden.
De mest populära ingredienserna i teer är kryddor som kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, gurkmeja, saffran, kryddpeppar, anis eller vanilj.I sommarvärmen är det värt att berika teet med ett blad av uppfriskande mynta , som lättar och fräschar upp drycken.
Det är också värt att nämna en annan krydda som förhöjer smaken på teet.Det är citrongräs (det är ganska dyrt, men det räcker med en liten mängd för att ge dig en underbar och uppfriskande arom).
Blommor med te
Blommor används ofta för att göra utsökt te och ger det en unik karaktär.I den här rollen är de perfekta jasmin, lavendel, hibiskus och ringblomma.De kan kombineras med grönt och svart te.Blommorna kan serveras torkade eller färska (kronblad ).De ger inte bara en annorlunda smak utan också en attraktiv visuell upplevelse.
Mjölk-, grädde- eller grönsaksdryck.Här är nya versioner av bavaroise
Den klassiska bawarka eller te med mjölk är den överlägset mest populära versionen.Ingen har dock sagt att det är den enda goda kombinationen, snarare tvärtom.När det gäller duon mjölk och te är det värt att experimentera med andra typer av te också.De som gillar ovanliga smaker kan välja mellan gröna, frukt-, vita eller röda teer och blanda dem med klassisk mjölk och med en växtbaserad dryck som havre-, soja- eller mandelmjölk.Var och en av dessa tillsatser kommer att ge helt separata smakegenskaper, så att du kan skapa din egen version av din favoritbayerska.
Nötter i te? Ja, det är det!
Skulle du tänka dig att göra te med nötter? Denna hälsosamma och aromatiska ingrediens, som inte alls är relaterad till te, kan användas för att tillreda en utsökt dryck.
Det bästa alternativet är att välja krossade nötter, t.ex. hasselnöt, valnöt, mandel eller pistasch flingor.Pistaschmandlar som befriats från skal och hinnor och kastas krossade i en varm brygd ger teet en underbar doft och en behaglig smak.Naturligtvis ska pistagenötter (liksom andra nötter) vara osaltade.
Sylt av te
Fram till för ungefär ett decennium sedan var sylt te extremt populärt.Under de senaste åren har denna kombination dock blivit mycket mindre vanlig.Det är dock värt att komma ihåg denna parning, eftersom den traditionella sylten passar bra med teinfusionen.I det här fallet är det viktigt hur teet serveras.Det är bäst att lägga sylten i en separat liten skål i stället för direkt i koppen.Detta sätt att servera är för att indikera att sylten inte droppas i kokande vatten, utan smakas växelvis med teet.Mest rekommenderat är jordgubbs-, hallon- och körsbärs marmelad.
Flingor av kokosnöt
Torkad frukt, nötter, sylt och kryddor är inte beprövade ingredienser i te.De som gillar originella smaker kommer också att uppskatta kokosflingor ( flingor är inte samma sak som kokosspån ).De tillför en exotisk smak och arom till teet, som förknippas med något sött och med semesteravkoppling, samtidigt som det har en utmärkt effekt på sinnena.Kokosflingor passar bäst tillsammans med vitt eller grönt te.