Vi brukade göra den här kakan med vit choklad och aprikoser regelbundet hemma hos min mormor i Polen och det är därifrån jag har det här receptet.
Det är verkligen utsökt och mycket, mycket subtilt.
Dessutom, som gotujmy-portalen säger, är den här kakan också mycket enkel och snabb att förbereda, även en nybörjare utan erfarenhet kan hantera den.
Krävs:
250 g aprikoser.
200 g vetemjöl, vanligt.
50 g kr.socker.
100 g vit choklad.
100 g smör.
3 ägg.
en nypa salt.
1 tesked bakpulver.
2 matskedar aprikosmarmelad.
För strössel (valfritt):.
Pulveriserat socker.
riven kokosnöt.
Procedur:
Förberedelsen av degen börjar med att smälta smöret med den vita chokladen.
Vi kan använda mikrovågsugn eller vattenbad för att smälta det.
Låt chokladblandningen svalna.
Tillsätt socker, en nypa salt och ägg till denna blandning.
Blanda väl, tillsätt gradvis mjölet blandat med bakpulver.Blanda degen ordentligt.
Förvärm ugnen till 175 grader.
Tvätta aprikoserna, torka dem och skär dem i fjärdedelar.
Klä en 20×30 cm stor ugnsform med bakplåtspapper.
Häll smeten på bakplåtspappret.Lägg aprikoserna ovanpå.
Baka kakan i 30-35 minuter.
Vi önskar dig en god smak! :-).