HomeUncategorizedDe enklaste hemlagade baguetterna – muggrecept: billigt, snabbt och perfekt krispigt -...

De enklaste hemlagade baguetterna – muggrecept: billigt, snabbt och perfekt krispigt – jag har aldrig ätit ett så gott bakverk förut!

De här baguetterna är riktigt enkla och riktigt goda. Du kan göra dem snabbt när du blir sugen.Degen är enkel och lätt att arbeta med.

Jag bakade också en mindre limpa bröd med samma deg.

Behov (för 2 stora baguetter):

3 tsk torkad jäst.

3 koppar vanligt mjöl.

1 kopp vatten.

1 tesked salt.

1 matsked olivolja.

1 nypa socker.

Valfritt:.

sesamfrön.

Linfrön.

Grovkornigt salt.

Kummin.

Procedur:

Gör en surdegsstart med socker, varmt vatten och jäst och låt den jäsa – ja, även om det är torrjäst.

Blanda mjölet med saltet, tillsätt surdegsstarten och oljan.

Bearbeta till en jämn slät deg.

Låt jäsa på en varm plats tills den har dubbel volym – cirka en timme.

Forma sedan två baguetter på mjölat bakplåtspapper.

Täck igen och låt jäsa i ytterligare en halvtimme.

Förvärm ugnen till 220 °C under tiden.

Avlägsna baguetterna och gör tre sneda snitt ungefär halvvägs ner på varje baguette.

Öppna en varm ugn och sätt in en kastrull i botten, i vilken du häller cirka en kvarts kopp vatten.

Sätt in ugnsformen med baguetterna i ugnen och stäng den snabbt så att ångan inte försvinner.

Baka i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.

Tips.

Du kan lägga till olika ingredienser som torkade örter, frön eller ost i degen.

Du kan pensla baguetterna med vatten eller ägg före gräddningen.

Efter gräddningen kan du pensla baguetterna med olivolja.

För en extra krispig skorpa kan du strö över mjöl på baguetterna före gräddningen.

Goda råd: .

Om du inte har 250 ml-muggar kan du använda andra muggar, men justera mängden ingredienser i enlighet med detta.

Om du inte har en köksvåg kan du mäta ingredienserna med skedar. 1 matsked vanligt mjöl = 15 g.

Om du inte har en vattentermometer kan du kontrollera temperaturen med fingret.Ljummet vatten bör ha en temperatur på cirka 37 °C.

Vi önskar dig en god smak! :-).

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna