De här baguetterna är riktigt enkla och riktigt goda. Du kan göra dem snabbt när du blir sugen.Degen är enkel och lätt att arbeta med.
Jag bakade också en mindre limpa bröd med samma deg.
Behov (för 2 stora baguetter):
3 tsk torkad jäst.
3 koppar vanligt mjöl.
1 kopp vatten.
1 tesked salt.
1 matsked olivolja.
1 nypa socker.
Valfritt:.
sesamfrön.
Linfrön.
Grovkornigt salt.
Kummin.
Procedur:
Gör en surdegsstart med socker, varmt vatten och jäst och låt den jäsa – ja, även om det är torrjäst.
Blanda mjölet med saltet, tillsätt surdegsstarten och oljan.
Bearbeta till en jämn slät deg.
Låt jäsa på en varm plats tills den har dubbel volym – cirka en timme.
Forma sedan två baguetter på mjölat bakplåtspapper.
Täck igen och låt jäsa i ytterligare en halvtimme.
Förvärm ugnen till 220 °C under tiden.
Avlägsna baguetterna och gör tre sneda snitt ungefär halvvägs ner på varje baguette.
Öppna en varm ugn och sätt in en kastrull i botten, i vilken du häller cirka en kvarts kopp vatten.
Sätt in ugnsformen med baguetterna i ugnen och stäng den snabbt så att ångan inte försvinner.
Baka i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.
Tips.
Du kan lägga till olika ingredienser som torkade örter, frön eller ost i degen.
Du kan pensla baguetterna med vatten eller ägg före gräddningen.
Efter gräddningen kan du pensla baguetterna med olivolja.
För en extra krispig skorpa kan du strö över mjöl på baguetterna före gräddningen.
Goda råd: .
Om du inte har 250 ml-muggar kan du använda andra muggar, men justera mängden ingredienser i enlighet med detta.
Om du inte har en köksvåg kan du mäta ingredienserna med skedar. 1 matsked vanligt mjöl = 15 g.
Om du inte har en vattentermometer kan du kontrollera temperaturen med fingret.Ljummet vatten bör ha en temperatur på cirka 37 °C.
Vi önskar dig en god smak! :-).