Varmt väder och blå himmel utan ett enda moln är sommarens domän.Även om många människor känner sig som fisken i vattnet i de höga temperaturerna, längtar andra efter skugga och huskurer för att svalka sig.En överhettad kropp gör att vi långsamt tappar aptiten, och utan den blir det svårt att säkerställa rätt vitamin- och mineralnivåer.Här är några idéer för läckra frukostar som kan förberedas på några minuter och är idealiska även i den hetaste värmen.
Frukostsmoothie bowl med bär
Djupa tallrikar eller skålar fyllda till brädden med utsökt frukt är en riktig vitaminbomb.Smoothie bowl kommer att tilltala alla dem som inte nödvändigtvis sträcker sig efter torra livsmedel på morgonen.Denna frukost kan göras helt och hållet med säsongens frukt, som är som godast just nu.
Ingredienser till en smoothie bowl med frukt.
Förbereder en smoothieskål med frukt.
- Tvätta alla bär noggrant under rinnande kallt vatten och torka dem sedan Dela bananen på mitten och skala ena delen.
- Lägg den förberedda frukten, helst kyld, i mixerbehållaren med dadlarna och mixa tills den är slät.
- Häll upp den färdiga moussen i små skålar och gå vidare till dekorationen Sprid ut lite kokosspån, chiafrön och pumpakärnor i rader.
- Garnera det hela med färsk frukt och ett myntablad Smoothie bowl med frukt smakar bäst kall Njut!
Keso och äggpasta med pepparrot
Solen som obarmhärtigt kryper in i sovrummet direkt på morgonen låter dig inte sova för länge.Efter att ha vaknat upp i en unken lägenhet drömmer vi om en frukost som är klar på några ögonblick och inte kräver alltför mycket ansträngning från vår sida.Ett gott alternativ för dagens första måltid är en keso- och äggbaserad pasta , som också har en tydlig pepparrotstwist.
Ingredienser till keso-äggpastan.
Beredning av ostmassa och äggpasta.
- Tvätta gräslök och dill noggrant under kallt rinnande vatten, torka och finhacka.
- Lägg fyra ägg i vatten, koka hårt, kyl, skala och separera vitorna från gulorna.
- Blanda gulorna med keso, senap, pepparrot, majonnäs och grädde Skär vitorna i fina tärningar.
- Tillsätt äggvitorna i ägguleblandningen tillsammans med dill och gräslök. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Äggkakspasta med pepparrot smakar bäst när den breds generöst på färskt bröd. Bon appetit!.
Chia-pudding med kokossmak
Det efterlängtade varma vädret kan vara ganska obehagligt även för den största värmeälskaren.De höga temperaturerna gör att vi längtar efter traditionella frukostar och letar efter intressanta men lika mättande alternativ.Ett sådant alternativ är madly coconut chia seed pudding.Den är perfekt kyld och fungerar även om det strömmar in riktig tropisk värme i lägenheten från fönstret.
Ingredienser till kokos- och chiapudding.
Beredning av kokoschia-pudding.
- Lägg grekisk yoghurt, en halv banan, kokosvatten och ett halvt rosenblad i en mixerburk.
- Mixa hela blandningen tills den är slät och ganska homogen Blanda denna blandning med chiafröna.
- Ställ in puddingen i kylskåpet i ca 15 – 20 minuter. Under denna tid ska den svalna något och stelna.
- Lägg över den kylda kokos-chia-puddingen i en skål och garnera med den andra halvan av den skivade bananen, kokosspån, resterande rosenblad och hackade chokladbitar. Njut!