Ett perfekt och oemotståndligt gott mellanmål som du tillreder blixtsnabbt och överraskar din besökare med.
Du anar inte hur gott det går att trolla fram en rätt med bara några enkla ingredienser.
Ett snabbt och enkelt recept på en fantastisk aptitretare från youtube-kanalen Meister des Geschmackes.
Ett sommaralternativ till smörgåsar
Använd bara vanliga tomater som bas för rätten istället för den klassiska bakelsen.
Tack vare den läckra garneringen från vårt recept får du en perfekt sommarförrätt eller en lätt middag.
Du kan smaksätta de panerade tomaterna med ingredienser efter din smak, dina favoritkryddor eller örter.
Vi rekommenderar att du använder hemodlade tomater, som har en fylligare, rikare smak jämfört med köpta tomater.
Du kan också variera med olika sorters ost och använda en lätt hemgjord gräddfil dressing eller vit yoghurt i stället för majonnäs.
För de garnerade tomaterna behöver vi:
4 ägg.
2-3 stora tomater.
Salt.
malen svartpeppar.
5 vitlöksklyftor.
3 msk majonnäs.
50 g parmesanost.
Valfritt:.
Kryddor efter smak.
Örter efter smak.
Olika sorters ost.
Gräddfil.
Citronsaft.
Procedur:
Häll vatten i kastrullen och ställ den på spisen och låt vattnet koka upp.
Lägg i äggen och koka 9 minuter – hårdkoka dem.
Tvätta tomaterna noggrant och ta bort stjälkarna och skär i 1 cm tjocka skivor.
Lägg upp tomatskivorna på en tallrik.Krydda med salt och peppar.
Krossa och finhacka de skalade vitlöksklyftorna ..
Vitlök strö på tomatskivorna.
Skala de kokta och avsvalnade äggen och skär dem i tärningar med hjälp av en skärmaskin.
Till skålen med ägget tillsätt majonnäs.
Blanda med en gaffel och fördela blandningen över tomatskivorna.
Toppa med riven parmesanost.Slutligen, garnera med persilja.
Kan serveras.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.