De är rika på näringsämnen och mycket välsmakande.
De kan tillfredsställa vårt sötsug utan de hemska konsekvenserna av processat socker och tomma kalorier.
De kan till och med hjälpa dig att upprätthålla en hälsosam viktminskningsdiet.
Som oczymlekarze portal säger, katrinplommon bör definitivt ingå i vår vanliga kost.
En tillgänglig och billig superprodukt – katrinplommon – förtjänar mer uppmärksamhet.
Särskilt på vintern, när det är ont om färsk frukt, är de värda att äta även om det är varje dag.
Katrinplommon innehåller en unik kombination av näringsämnen som inte finns i andra produkter, inte ens i andra torkade frukter.
De är mycket rika på en sockeralkohol som kallas sorbitol , som är den magiska ingrediensen som spelar en nyckelroll för de positiva effekterna av denna produkt.
Enbart sorbitol, när det konsumeras i överskott i livsmedel kan orsaka flatulens och en oönskad laxerande effekt och en dos på 50 gram eller mer anses vara överdriven.
Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) kräver att företag inkluderar varningar på etiketter om de laxerande effekterna av sorbitol i livsmedelsprodukter..
Men för att konsumera totalt 50 g sorbitol i en sittning skulle du behöva äta ett kvarts kilo katrinplommon.
5 katrinplommon innehåller endast blygsamma 7 g sorbitol , som kombineras med fruktens övriga ingredienser för att förstärka dess näringsmässiga och hälsofrämjande egenskaper.
Vilka är fördelarna med att äta katrinplommon?
2 dagliga portioner katrinplommon (dvs. 10-12 stycken) kan hjälpa kroppen:
Gå ner i vikt
Även om var och en innehåller i genomsnitt 25 kcal kan plommonsnacks hjälpa dig att gå ner i vikt.
En studie som nyligen rapporterades till European Congress on Obesity visade att personer som åt denna torkade frukt gick ner fler kilo och centimeter och kände sig mätta längre än de som inte gjorde det.
Reglerar blodsockret
Även om katrinplommon är söta ligger de relativt lågt på den glykemiska indexskalan, som mäter hur snabbt och i vilken utsträckning en produkt höjer blodsockernivån. .
Detta gör dem till ett bra näringsalternativ för personer med hyperglykemi eller diabetes.
Sorbitol har i sig ett lågt glykemiskt värde, vilket kan förklara varför en produkt som smakar så mycket som godis håller blodsockernivån stabil och inte höjer den snabbt.
Benförstärkning
Katrinplommon innehåller flera näringsämnen, bland annat följande:
Dessa hjälper till att förhindra benförlust..
Dessutom sorbitol – den hemliga ingrediensen – ökar kalciumabsorptionen från plommon och andra produkter.
Förhindrar eller bromsar utvecklingen av ateroskleros
Studier på djur och människor tyder på att föreningar i katrinplommon kan sänka kolesterolnivåerna i blodet och därmed förhindra utvecklingen av ateroskleros , dvs.j.åderförkalkning, som orsakas av att aterosklerotiska plack avsätts på åderväggarna.
Och när den processen har startat, kan de sakta ner den..
Förhindra tjocktarmscancer
Fibrer, fenoliska föreningar (som är antioxidanter som finns i frukten) och sorbitol hjälper katrinplommon att transportera avfall genom tjocktarmen tillräckligt snabbt för att förhindra att biprodukter från gallsyra skadar slemhinnan i tjocktarmen, vilket kan orsaka cancer.
F ung fungerar katrinplommonjuice på samma sätt?
Tyvärr nej.
När du äter hela frukten drar du nytta av alla de underbara näringsämnen som den innehåller..
En del av dessa ingredienser hamnar inte i juicen.
Om du aldrig har ätit katrinplommon och nu vill lägga till dem i din kost, börja långsamt, med 4-5 bitar om dagen..
När du är säker på att din kropp kan tolerera dem utan en oönskad laxerande effekt, öka antalet gradvis till 10-12 per dag..
Det blir totalt 240 kcal, men du kommer att känna dig mätt längre än efter att ha ätit samma mängd kalorier i till exempel bröd och ost.
Massor av hälsa!