Förbered ett extremt gott krämigt zucchini-pålägg hemma enligt vårt enkla recept.
Sedan jag provade det första gången lägger jag inget annat på mina barns bröd.
Ett utmärkt recept på en perfekt hemmagjord zucchini-pålägg från YouTube-kanalen Recipes CVR – Centrum för familjeutbildning.
Vi behöver:
1,5 kg rengjord och hackad zucchini.
400-500 g morötter.
400-450 g lök.
50 g strösocker (vi använde brunt).
25 g salt.
5 vitlöksklyftor.
100-150 g tomatpuré.
solrosolja.
1/2 tsk mald svartpeppar.
25 ml vinäger (vi använde äppelvinäger).
Förfarande:
Vi skär zucchinin i flera delar och om den är övermogen gräver vi ut fröet..
Skala sedan zucchinin och skär den i mindre tärningar.
Tillsätt hackad lök i pannan.
Tillsätt lite olja och värm tills löken mjuknar.
Tillsätt sedan grovt rivna morötter, blanda, täck med lock och stek.
Vitlök skuren i små bitar och lägg i pannan.
Överför de stekta grönsakerna till en separat skål.
I en oljad panna lägg till zucchini..
Tillsätt lite salt, rör om, täck över och låt puttra tills zucchinin släpper saften..
Överför den stuvade zucchinin till en skål med grönsaker och mix..
Sedan mixar vi grönsaksblandningen med en stavmixer tills den blir krämig.
Tillsätt den blandade blandningen i grytan , tillsätt salt och socker.
Dessutom lägger vi till svartpeppar och tomatpuré.
Allt tillsammans blanda noggrant..
Ställ grytan med blandningen på spisen och koka under omrörning..
Under tillagningen steriliserar vi lock och glas..
Tillsätt vinäger till blandningen, rör om och koka i cirka 10 minuter.
Vi fortsätter att värma pålägget på låg värme och fyller i glas..
Muggar stadigt stäng med lock..
Sedan lindar vi burkarna i en filt och låter dem svalna till nästa dag.
Vi kan tjäna.
Vi önskar dig god aptit!
Videohandledning:.