09. 08. 2024 (Foto: shutterstock.com/SpeedKingz).
Köttprodukter är, till skillnad från utseendet, en produkt som behåller sina egenskaper under ganska lång tid.Om de förvaras på rätt sätt förstörs de inte snabbt.Om det strax efter köpet börjar glida och lukta obehagligt, gör vi uppenbarligen något fel.Idag kommer vi att berätta vilka villkor som ska tillhandahållas för köttprodukter.Tack vare detta kommer vi att kunna njuta av deras smak i många dagar.
Idag kommer vi att berätta vad du ska se upp för när du förvarar köttprodukter i kylen. Det är inte alla som vet om det och inte alla som kommer ihåg det.Det är synd och skam.Om du är trött på att kasta bort förstörd mat, se till att läsa den här artikeln. En liten förändring kan ha en riktigt stor effekt.
Köttprodukter av hög kvalitet, som huvudsakligen innehåller kött och inte mjöl eller konstgjorda smakförstärkare, kan vara en del av en hälsosam och balanserad kost.Du behöver inte avstå från dem, men det är alltid värt att läsa ingredienserna och välja den produkt som passar dig bäst, till exempel fettsnål om du har hjärtproblem eller är överviktig. Glöm inte att kontrollera utgångsdatumet också.Om det närmar sig slutet är det något att fundera på om man verkligen klarar av att äta upp köttet så snabbt.
Men även den bästa produkten kan bli dålig efter några dagar om den förvaras fel. Så låt oss kontrollera att temperaturen i kylskåpet är tillräckligt låg ..
Bästa sättet att förvara köttprodukter
Det bästa intervallet för köttprodukter är 0-4 grader C. Var noga med att. ta bort köttet från originalförpackningen efter öppnandet.
Säljs oftast i folie, vilket är bekvämt och hygieniskt, men inte har någon bra effekt på själva produkten.I en sådan miljö blir den helt enkelt ’flytande’, så att den snabbt glider och inte ser snygg ut. Plast påskyndar nedbrytningen.När du öppnar köttprodukter, låt dem inte vara kvar i förpackningen.
En mycket bättre idé är att flytta över köttprodukterna till en glasskål eller linda in dem i bakplåtspapper.Om du har skivade produkter skulle det vara idealiskt att dela varje skiva med bakplåtspapper.Detta håller dem färska under lång tid.
Det är också mycket viktigt att produkten har ständig tillgång till luft.Det är inte nödvändigt, i själva verket bör sådana produkter inte ens förseglas i lufttäta behållare, eftersom de ’kvävs’ där.Och de kommer att försämras snabbare. Så det torkar naturligt ut med tiden, men det är inget fel med det.Men en våt, klibbig beläggning är en annan sak.
Det är också viktigt att notera att en köttprodukt i en bit håller sig färsk längre än skivad.
Slutligen en självklar sak som är lätt att glömma. Oavsett om du överför produkten till en annan behållare eller lägger den på en smörgås måste du alltid göra det med rena händer. Kom ihåg att tvätta dem omedelbart innan du rör vid maten.Det viktiga är att du inte ska röra t.ex.Rör inte vid ost med samma händer som du rörde vid köttprodukter och vice versa.