Kaffe med mynta gör din eftermiddag trevligare med en kopp i handen.Den härliga kaffedoften blandas perfekt med de uppfriskande tonerna av mynta.Du måste helt enkelt prova detta.
Vi njuter av egenskaperna hos mynta och kaffe var för sig, men vad händer om vi kombinerar det ena med det andra? Resultatet skulle inte bara bli en aromatisk dryck, utan också ett värdefullt matsmältningshjälpmedel.
Varför dricka kaffe med mynta?
Mynta ger uppfriskande toner till drycker, inklusive kaffe.I synnerhet uppvisar den antibakteriella och avsvällande effekter, liksom antiinflammatoriska, kolagogue och gallbildande effekter. Dessutom stimulerar mynta matsmältningssystemet, aptiten och sänker blodtrycket.
Kaffe å andra sidan ger energi och stödjer kroppens funktion.Det har visat sig förbättra hjärnans funktion, förbättra koncentrationen och minska risken för flera sjukdomar, inklusive typ 2-diabetes. Kaffe komponerat med myntablad ger inte bara en smakupplevelse utan stimulerar också matsmältningssystemet.
Hur man förbereder kaffe med mynta?
Ingredienser.
Förberedelse.
- Skölj myntabladen noggrant, torka dem och riv dem sedan i mindre bitar för att frigöra mer smak.
- Lägg myntabladen i det heta, nybryggda kaffet och täck över allt i några minuter så att myntan får dofta.
- Drick i små klunkar.Du kan lägga till dina favoritingredienser efter smak, men den bästa smaken och de bästa hälsofördelarna uppnås genom att dricka den rena brygden.