17. 07. 2024 (Foto: privat arkiv).
Blåbär kännetecknas av mörka eller lila bär.De odlas ofta i hemträdgårdar och bären kan användas på många sätt.De är ett tillskott till pajer, cocktails och desserter, men det är inte allt.Vad ska man göra med blåbär? Här är ett beprövat recept på en juice som inte bara är god att dricka, utan också att baka med.
Vad är blåbär bra för? Denna välsmakande frukt är full av näringsämnen
Blåbär är en extremt hälsosam frukt.Den innehåller massor av vitamin C, A och E, samt folsyra, niacin och tiamin.Det är värt att inkludera dem i din kost eftersom det har en stor effekt på hår, hud och naglar, främjar synen, ökar immunförsvaret och hjälper matsmältningssystemet. Så vad ska man göra med blåbär.
Istället för sylt, gör juice och du kommer inte att ångra det. Det smakar jättegott och både vuxna och barn kommer att älska det.
Vad ska man göra med blåbär? Här är det bästa receptet.Du kan njuta av den underbara smaken av frukten även mitt i vintern
Blåbärsjuice kan drickas på egen hand, spädas med vatten eller användas som tillsats till kakor eller desserter. Hur förbereder man det? Detta är en mycket enkel uppgift som även en okvalificerad kock kan hantera.
Du behöver.
Tvätta först frukten och ta bort bladen.Lägg dem sedan i en skål, rör om och tillsätt en kopp socker.Kyl i minst en timme, men var noga med att röra om dem ibland.Efter denna tid, sila blåbären i en sil eller passera genom ostduken.Häll den resulterande saften i försteriliserade burkar och stäng dem, placera sedan burkarna i en kastrull och fyll dem 3/4 fulla med vatten.Pastörisera i ca 15 till 20 minuter och låt sedan svalna.Förvara på en mörk och sval plats.