Denna växt är en symbol för våren, men få människor vet vilken skatt som är gömd i dess rot.Det är den som skördas antingen på våren eller tvärtom på hösten.
Du bör veta att roten till detta „ogräs“ är ett verkligt mirakel för viktminskning.
I dagens artikel kommer du att undra hur du använder den på rätt sätt i kampen mot extra pounds.
Det är i roten som ämnen finns som snabbt kan stimulera ämnesomsättningen, och det är särskilt effektivt i kampen mot fett.
Det hjälper kroppen att bearbeta det snabbare och bryter ner fetter som redan är deponerade i vävnaden. Det är också därför dietisterna hyllar henne som den smala linjens drottning.
Hur kommer det att hjälpa dig att gå ner i vikt?
Som du säkert har gissat pratar vi om maskrosor.Maskrosen som sådan har ett mycket lågt, till och med försumbart kalorivärde, men å andra sidan är den bokstavligen laddad med medicinska ämnen och vitaminer.
Den förbättrar snabbt matsmältningen och påverkar särskilt absorptionen av fetter.
Det bryter ner vatten som hålls kvar i kroppen, rensar, förbättrar avföring och tarmarnas korrekta funktion, vilket är viktigt för viktminskning.
Leta inte efter dess kraft i viktminskning i huvudena, titta på roten och bladen
Det är roten och bladen som används vid viktminskning.
Bladen kan också ätas färska, t.ex. i sallader eller pålägg, eller torkade i form av teer. Roten används för att göra speciella drycker och är också, liksom bladen, lämplig för sallader.
Ett hopkok för viktminskning och för att rengöra hela kroppen!
Häll 300 ml vatten över 1 tsk av roten (du kan använda färsk eller torkad) och låt det stå över natten (minst 8 timmar) i rumstemperatur.
På morgonen, överför till en låga och låt det bara koka.
Sila, låt svalna och när teet har fått en behaglig temperatur kan vi dricka det.Teet ska dock inte drickas på en gång – ta några klunkar före frukost (3 rekommenderas) och 20 minuter efter att du har ätit, också 3 klunkar.
Maskrosroten skördas tidigt på våren, dvs. i mars, eller under höstmånaderna oktober och november.
Var försiktig så att du inte skadar roten när du gräver upp den, det sipprar ut mycket maskrosmjölk.
Om det är nödvändigt att skära av roten, endast på längden.
Efter rengöring och borttagning av luftdelarna, tvätta under rinnande vatten.
Roten torkas så snabbt som möjligt i solen, i skuggan, men helst ska den torkas med artificiell värme upp till 50°C.
Maskrosrot får inte stinka när den torkas, den bittra smaken finns kvar.
Förvara i tätt tillslutna behållare.
Te gjort av torkade maskrosblad är också utmärkt. Tillsätt kanel eller oregano också.
Du kan dricka ett sådant avkok under dagen.
Förutom sin bantningseffekt har maskros en effekt på den allmänna hälsan i matsmältningskanalen, den avsyrar magen och renar hela organismen.
Den har en gynnsam effekt på leverns och njurarnas hälsa.
Recept på en utsökt maskrosrotsallad
Behöver:
2 tomater.
30 maskrosblad.
3 bitar av maskrosrot.
Vårlök.
1/2 gurka.
2 blad av kinakål.
1 tesked olivolja.
Procedur:
Rengör roten på samma sätt som morötter eller andra rotfrukter.
Använd en skalare, ta bort det översta skalet och tvätta – skär i rundlar.
Lägg i strimlad sallad, maskrosblad, hackad gurka och tomater.
Blanda, ringla över olja och garnera med salladslök.Utmärkt sidorätt för och samtidigt sallad för viktminskning.