Ett enkelt recept för att göra en mjuk, fluffig sockerkaka som du kommer att älska.
Perfekt för att göra dina favoritkakor och pajer med fyllning.
Ett enkelt recept på en perfekt fluffig sockerkaka från Delizia Arabes youtube-kanal.
Svampkakan går inte sönder, spricker inte och är perfekt för hemlagade rullar eller som bas för hemlagade kakor och skivor.
För sockerkakan behöver vi:
5 rumstempererade ägg.
en nypa salt.
100 g strösocker.
7,5 g vaniljsocker.
60 ml vegetabilisk olja.
50 ml mjölk.
100 g vanligt mjöl.
8 g bakpulver.
För servering.
Vispad grädde.
Smörkräm.
Puddinggrädde.
Keso.
Sylt.
Chokladfrosting.
Frukt.
Dekorering av konfektyr för dekoration.
Förfarande:
Börja med att smörja en bakplåt (38 x 30 cm) med vegetabilisk olja.
Klä insidan med bakplåtspapper.
Lägg äggen i en skål. Tillsätt salt, socker och vaniljsocker.
Med en mixer, slå i 8-10 minuter tills du får en skummig vit blandning.
Häll sedan olja och mjölk i blandningen.
Rör om blandningen rör långsamt uppifrån och ner med en visp så att den inte sjunker ner.
Sikta gradvis mjöl och bakpulver genom en sil.
Rör om försiktigt tills mjölet försvinner.
Häll smeten på bakplåtspapperet och rikta in den.Placera bakplåtspapperet i den förvärmda ugnen.
Grädda i 10-15 minuter (inte mer) i 180°C.
Ta ut sockerkakan ur formen efter gräddningen.
Täck med en ren kökshandduk och vänd på papperet, med papperet uppåt.
Ta bort papperet och låt svalna.
Den färdiga sockerkakan kan fyllas med olika krämer, eller bredas med sylt eller annan fyllning.
Du kan rulla ihop den eller låta den ligga horisontellt och servera den som du vill.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.