Lard är ett ovärderligt föremål i det slovakiska köket.
Det används inte bara för stekning, utan också basen för ett läckert pålägg på bröd..
I kombination med inlagd gurka skapar en unik smak..
Haps-portalen gav råd om hur man gör ett hälsosammare alternativ.
Lard har en speciell plats i slovakernas hjärtan.
När allt kommer omkring, vad är bättre och lättare än bröd med ister och lök. .
Även om ister har hälsofördelar, bör det konsumeras i små mängder. .
Men om du inte kan föreställa dig livet utan det rekommenderar vi ett hälsosammare alternativ som är lika gott. .
Bönpasta som alternativ
Lär dig det här receptet bönpålägg så kommer alla att bli förvånade.
Det smakar gott och är nästan omöjligt att skilja från ister..
Dessutom är dess beredning mycket enklare och snabbare än traditionellt ister.
Dessutom, under dess beredning sprider sig inte en karakteristisk, inte särskilt behaglig lukt..
Fake ister – ett recept på ett utsökt pålägg
Ingredienser:
1,5 dl hemkokta vita bönor.
1 medelstor lök.
2 små vitlöksklyftor.
salt
mald svartpeppar.
mejram.
lite olja.
Beredningsmetod:
Bönorna blötläggs dagen innan och nästa dag kokas i lättsaltat vatten med ett lagerblad tills de är mjuka..
Skär löken och fräs i lite olja tills den är gyllene.
Mot slutet av stekningen, tillsätt pressad vitlök och fräs i en minut.
Vitlöken ska bara släppa aromen..
Töm och blanda bönorna tills de är slät och enhetlig.
Tillsätt stekt lök och kryddor efter smak..
Den beredda veganska salvan lägg i kylen i några timmar så att smakerna kombineras.
För bättre smak kan du lägga till 2-3 torkade tomater..
Bönsalva kommer alltså att erbjuda en läcker upplevelse.
Även om traditionellt fläskfett är en integrerad del av det slovakiska köket, erbjuder bönalternativet ett hälsosammare och lättare alternativ. .
Oavsett vad vi kallar det, smaken är viktig och den är helt enkelt utmärkt..
smaklig måltid!