Få människor tänker på hur man använder ett vanligt ugnsgaller.
Att göra det kan vara en stor hjälp .
Upptäck 4 bra sätt att använda det på .
Kolla in de här tipsen på Facebook om hur du till exempel kan göra gott rostat bröd även utan brödrost.
Ugnsgallret används bara rutinmässigt i de flesta hushåll.
Till exempel som ett stativ under en bakplåt eller en form med deg.
Den visade sig dock ha många fler användningsområden. .
Brödrostfunktion
Detta ställ kan ersätta brödrosten.
Placera bakplåten lite lägre än stället , täck den med bakplåtspapper och lägg skivor av vitt rostat bröd mellan stängerna på stället.
Efter cirka 20 minuter tar du ut den välsmakande toasten ur ugnen .
Hemmagjord grill
Om du vill rosta grönsaker kan du göra det på ett galler, direkt i skalet..
Potatis, paprika, tomater, äggplantor osv.- alla dessa kan bakas på grillen.
Om du vill ha köttspett är det inte heller något problem.
Trä upp köttbitarna på spett och lägg på galler..
Se bara till att klä bakplåten så att all saft från grönsakerna eller fett från köttet droppar ner på den.
Du kan förbereda en sådan kebab när som helst, oavsett väder.
Mexikanska snacks
Ugnsstället hjälper dig också att tillaga rätter som du kanske inte har haft på bordet tidigare.
Tillaga till exempel tacos , som är så populära i Mexiko.
Köp bara vanligt pitabröd och skär rundlar av det.
Häng sedan upp dem på ett galler och låt dem stå i ugnen i ca 15 minuter.
När bakningsprocessen är klar har du en solid bas för fyllningen.
Använd till exempel stuvad köttfärs med lök i tomatpuré med tillsats av paprika och majs som fyllning.
Toppa med ost och du är klar!
I allmänhet finns det många fyllningsalternativ, alla kan välja sina egna.
Grillade lår
För det mesta steks kycklingen i en stekhylsa eller i en stekpanna.
Men man kan göra det ännu enklare – bara hänga låren på ett galler i ugnen.
Precis innan det, marinera dem eller gnid in dem med kryddor.
Du bör också lägga ett bakplåtspapper under låren , eller ännu bättre, med potatis, eftersom de absorberar fettet som droppar från låren och resultatet blir en otroligt god måltid!
Bon appetit!