HomeUncategorizedDetta misstag vid tillagning av CORN gör kärnorna hårda och trådiga: Många...

Detta misstag vid tillagning av CORN gör kärnorna hårda och trådiga: Många människor gör det!

Fortfarande varma majskolvar gnidna med smör och strösslade med salt är en symbol för sommaren och en favoritdelikatess på stränder vid havet.

De söta, mjuka och krämiga kärnorna kräver ingen särskild förberedelse.

Endast minimal beredning är tillräcklig för att utvinna den fulla smaken.

Men enligt gourmetportalen gör många människor ett misstag när de tillagar majs som gör att kärnorna blir hårda och trådiga.

Favoritgodis på sommaren

Säsong för sockermajs börjar på sommaren och varar till tidig höst.

Helgerna är den perfekta tiden att njuta av denna delikatess..

Färsk majs smakar bäst när den plockas fullmogen, vilket är mellan juli och september.

Men hur ska man tillaga sweet cob för att göra kornen mjuka och späda ?

Tillagningstiden för majs är mycket viktig.

Om öronen tillbringar för mycket tid i vattnet blir de hårda och trådiga.

För mjuk majs är det optimalt att koka den i 15 minuter från det att vattnet kokar upp igen.

Det är värt att kontinuerligt kontrollera kornens skick med en gaffel.

Före tillagningen är det nödvändigt att rengöra majsen noggrant från blad och ’hår’.

Om den är för lång måste du skära av stammen..

Förbered en stor och bred gryta så att all majs får plats och kan vända sig fritt i vattnet.

Ett matlagningsmisstag som du helst bör undvika

Nyckeln är rätt mängd vatten så att kolvarna är helt nedsänkta.

Tillsätt inte salt i vattnet som du kokar majsen i eftersom salt gör kärnorna hårda.

Istället för salt kan du tillsätta lite socker för att framhäva majsens naturliga sötma, men det är inte nödvändigt..

Tillsätt salt efter tillagning när du strör smör över majsen.

För en mildare smak på kärnorna kan du koka majsen i vatten med mjölk..

När du väljer majs, lägg märke till utseendet på bladen som omger örat.

De ska vara gröna och lätta att separera..

Gula blad tyder på att majsen är gammal och förmodligen har lagrats under lång tid.

Mogna ax har gula, rikliga och tätt placerade kärnor .

Undvik ax med ljusgula och lökformade kärnor som tyder på att majsen är gammal eller dåligt lagrad.

När du köper förpackad majs , var uppmärksam på några detaljer.

Folien ska inte vara ångkokt , stammen ska inte visa tecken på svärtning och spetsen ska inte vara torr.

Det bästa valet är medelstora ax med många gula korn av liknande storlek..

God smak!

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna