Vindruvor är definitivt en ovanlig frukt.Personligen känner jag ingen som inte tycker om dem.Det är därför vi gillar att odla dem på vår mark, göra konserver av dem eller äta dem som efterrätt.
Men visste du att inte bara frukten, utan även bladen på druvor har hälsofördelar? Hur är detta möjligt? Denna hemlighet avslöjades för mig av en odlarvän.Jag kunde helt enkelt inte tro det.
Gör det mesta av druvorna
Man skulle kunna prata om druvornas hälsofördelar i timmar.Grekerna, italienarna och fransmännen är väl medvetna om detta och vet mer om druvor och vin än någon annan.
De vet också att druvbladens magiska egenskaper kan utnyttjas även efter att den sista frukten har skördats, så att växtens fulla potential kan utnyttjas.
Vad är grejen med druvblad egentligen? De har visat sig vara rika på vitamin A, C och B, samtidigt som de också innehåller ett antal mineraler som kalium, folsyra och antioxidanter.
Hälsofördelar med vinblad
Vetenskapliga studier har visat att vinblad motverkar åldrande (tack vare en förening som kallas resvaratol), renar kroppen från gifter och hjälper till att behandla åderbråck och blodtrycksproblem.
Frågan är hur man kan utnyttja potentialen hos vinblad, för vi ska ju inte konsumera dem i fast form, eller hur? Läs noga, för det är här den verkliga magin börjar.
Detta patent förvånade mig
När en odlarvän berättade om detta patent blev jag mållös.Han sa att vinbladen smakar nästan som spenat.Jag var lite skeptisk, men så snart den här mannen bjöd mig på en sallad som innehöll dessa vinblad ändrade jag mig.
Han sa att de torkade vinbladen lätt kan göras till en aromatisk infusion, som för övrigt också är bra för hudirritation, till exempel efter ett insektsbett.
Ja, även om jag för några veckor sedan skulle ha slagit mig själv i huvudet om jag hade hört att någon plockade vinblad, så gör jag det nu själv.Jag längtar efter att få överraska min familj med en ovanlig delikatess.