Äggförvaring är en fråga som berör många konsumenter.Hur säkerställer man att äggen håller sig färska så länge som möjligt? Måste de stå i kyl eller kan de förvaras i rumstemperatur? Svaren på dessa frågor hjälper dig att hålla denna viktiga näringskälla på topp..
Ägg är utan tvekan ett värdefullt livsmedel som är fullt av vitaminer och mineraler.Ett ägg kan täcka upp till en femtedel av det dagliga behovet av vitamin B, och dessutom innehåller det lättsmälta proteiner som är mycket fördelaktiga för kroppen.
Hur förvarar man ägg på rätt sätt?.
Om du planerar att konsumera äggen inom några dagar kan du säkert förvara dem i skåpet så länge rumstemperaturen inte är för hög.Om du inte tänker använda dem omedelbart, rekommenderas det att förvara dem i kylskåpet, vilket avsevärt förlänger deras färskhet.
Att förvara ägg på rätt sätt i kylen kan förlänga deras hållbarhet ännu mer.När du kommer hem, förvara dem så att den bredare delen av ägget ligger på toppen och den smalare delen är på botten.Denna lagringsmetod kommer att hålla äggulan i mitten av ägget och hjälpa till att hålla den fräschare längre.
Hur vet man om ägg fortfarande är färska?.
Det kan vara lätt att skilja gamla ägg från färska.Gör bara ett enkelt test med vatten.Lägg ägget i en skål med vatten.Om ägget sjunker till botten är det fortfarande färskt.Å andra sidan, om ägget flyter eller bara stiger något, är det bättre att inte konsumera det eftersom det är gammalt och kan bli bortskämt.
Ett annat sätt att se färskheten hos ägg är att använda ljus.Om du lyser ett ljus på ägget och du tydligt kan se gulan i det, som inte rinner ut när det skakas lätt, är ägget bra.Detta enkla knep hjälper dig att undvika besväret med bortskämda ägg och se till att du alltid bara har det bästa på bordet.