HomeTips för hemmetEn kock från Kroatien lärde mig ett fantastiskt TRICK hur man förbereder...

En kock från Kroatien lärde mig ett fantastiskt TRICK hur man förbereder fiskfiléer: Jag gör också kycklingkotletter på detta sätt och skillnaden är STOR!

Det här knepet fick jag av den perfekta kocken som alltid lyckades göra fiskfiléer och mör kyckling på ett sätt som var oöverträffat.

Förutom smaken och den fantastiskt krispiga ytan har det andra stora fördelar.

Om du blötlägger köttet en kort stund i vatten före stekningen ser du till att det inte fräser under stekningen, och du behöver inte oroa dig för att den heta oljan ska bränna dig eller smutsa ner bänkskivan runt omkring dig.

Det här tricket gör också att köttet förblir saftigt inuti, med en mycket krispig och välsmakande skorpa på ytan.Dessutom förblir köttet saftigt och blir inte så dränkt i olja.

Definitivt värt ett försök, hela proceduren finns i videon i slutet av artikeln.

Behöver:

500 gram fiskfiléer – du kan också använda kyckling om du vill.

Salt.

1 tsk vitlökspulver.

1 tesked oreganopulver.

1 nypa svartpeppar.

Saft av 1 citron.

4 matskedar vanligt mjöl.

4 matskedar majsmjöl.

nödvändig mängd vatten.

erforderlig mängd olja.

Procedur:

Förbered först det kött vi ska använda.

Skär fiskfiléerna eller kycklingen i mindre bitar.

Krydda köttet i en skål med salt.

Tillsätt vitlökspulver och oregano samt svartpeppar.

Blanda ordentligt.

Låt marinera i 30 minuter.

Förbered nu beläggningsblandningen.

Blanda mjöl och majsstärkelse i en skål.

Nu båda:.

Vänd först de marinerade köttbitarna ordentligt i mjölblandningen.

Tryck ner med fingrarna och arbeta dig uppåt så att mjölet täcker hela köttets yta.

Nu kommer den viktigaste delen.

Häll tillräckligt med olja i en stekpanna.

Oljan måste verkligen värmas upp mycket väl.

Doppa nu den belagda fiskbiten i vattnet först.

Dra genast ut och lägg i het olja.

Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Köttet kommer inte att fräsa under stekningen, så du kan vara säker på att arbetet tallrik och panna inte blir alltför smutsigt.

Men det är inte den största fördelen.

Tack vare detta tillagningsknep blir fisken eller kycklingen fantastiskt krispig på utsidan, saftig på insidan och dessutom inte indränkt i olja!

Se hela proceduren i den bifogade videon.

Vi önskar dig en god smak! :-).

Videoinstruktioner:.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna