Vi vill gärna dela med oss av vårt bästa och enklaste recept på hemgjord glass.
Du behöver bara två ingredienser för att förbereda den och du kommer att bli förvånad över resultatet.
Ett enkelt recept på den mest utsökta hemlagade glassen från youtube-kanalen Delicious Weekdays.
Behöver:
200 ml vispgrädde.
frysta bär (hallon och svarta vinbär), du kan också lägga till sylt.
Tillvägagångssätt:
Häll den kalla grädden i skålen.
Vispa med en mixer i 5 minuter.
Vispa tills grädden är tjock och tät.
Vispa sedan grädden försiktigt rör om med en spatel.
Tillsätt den frysta frukten.Blanda väl.
Överför blandningen till glasformen.
Z a a rn ut jämnt.Ställ in i frysen i 4 timmar.
Vi kan servera.
BONUS
Hälsosam och extremt god yoghurtglass!
På sommaren är en kula vaniljglass många gånger ett bättre val än en chokladbonbon.
Det är svårt att hitta en person som inte gillar glass , särskilt om den är av hög kvalitet och outhärdligt varm ute.
Men var kan man hitta bra glass?
Vi provade det här receptet för flera år sedan på semestern och det har varit en hit för oss sedan dess.
Det råder ingen tvekan om att en ersättning för riktig glass med massor av tillsatser är säljs i förpackningar – titta bara på ingredienserna.
Vad sägs om yoghurtglass?
Hur gör man det?
Låt oss ta reda på skillnaden mellan vanlig och hypermodern glass i form av frozen yogurt.
Först av allt, ingredienser:.
Yoghurt innehåller mer kalcium, probiotika, protein och andra nyttiga ingredienser.
För det andra har den mycket färre kalorier..
Denna dessert kan också ätas när man följer en strikt diet.
Det är också viktigt att produkten finns tillgänglig.
Man kan antingen köpa yoghurt eller tillverka den.
Precis som med glass -recept behöver du väldigt få ingredienser.
Vi erbjuder dig recept på 5 olika smaker.
Den bästa glassen i 5 smaker
För att göra en portion vanlig frozen yoghurt vispar du bara yoghurten med honung och lägger den resulterande blandningen i frysen.
För en portion naturell yoghurt behöver du:.
150 g vit yoghurt.
2 matskedar honung.
3 matskedar citronsaft.
Jordgubbar
Ta jordgubbar och yoghurt i förhållandet 50:50 (ca 70 g av varje produkt).
Jordgubbarna måste vara tidigare frysta.
Mixa dem med yoghurt, honung (1 rejäl matsked) och citronsaft (1½ matsked) tills du får en krämig konsistens.
Klart!.
Allt som återstår att göra är att lägga in den i frysen i valfri form och låta den frysa (i minst 6 timmar, helst över natten).
Tropik
Kombinationen av ananas kommer att förtrolla älskare av exotiska smaker.
Ta lika delar yoghurt och frysta ananasbitar (70 g vardera) och blanda dem med honung (1 matsked) och citronsaft (1 tesked).
Ananas har en tillräckligt syrlig smak, så du måste vara försiktig.
Tillsätt sedan riven kokosnöt efter smak.
Du kan steka den lätt i en stekpanna i förväg.
Efterrätten är klar!.
Choklad med banan
Ta 100 g frysta bananbitar , tillsätt 70 g yoghurt, 1 matsked kakao, 1 matsked honung och mixa tills du får konsistensen av chokladmousse.
Tillsätt en droppe vaniljextrakt för att göra din glass ännu lenare och godare.
Krämig
Ta 150 g yoghurt, blanda den med 50 – 70 g färskost (till exempel mascarpone), tillsätt 1 matsked honung och 1 tesked vaniljextrakt.
Vispa i några minuter och placera den resulterande blandningen i frysen..
Förresten, med lite färgade godisar eller tårtströssel kommer din glass att se fantastisk ut.
Mango och lime
Om du har turen att hitta en mogen mango kan du multiplicera dess smak genom att lägga den i hemlagad glass.
Ta 100 g fryst mangomassa, 70 g yoghurt, 1-2 msk honung och 1,5 msk lime- (eller citron-) juice.
Mixa allt i en mixer och tillsätt lite rivet skal som smaksättare.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.