HomeHusEtt trivialt trick med glass.Att skopa upp den blir en barnlek

Ett trivialt trick med glass.Att skopa upp den blir en barnlek

14. 7. 2024 (Foto: shutterstock/Nya Afrika).

Värmen vräker ner från himlen och du längtar efter en kall sötsak.Du tar ut glassen ur frysen och upptäcker att den är stenhård.Så du måste påbörja en av tre behandlingar.De tålmodiga väntar på att glassen ska smälta lite.„gruvarbetarna&#8220tittar runt på den frusna ytan med en sked som en hacka.De mer skickliga värmer vatten i en vattenkokare för att senare värma glassskeden.Det visar sig att det räcker med att kunna ett trivialt knep för att glassen aldrig ska bli till sten.

Varför stelnar glass i frysen?

Du är sugen på glass så du tar ut förpackningen ur frysen.Du tar bort locket, river av folien, lägger upp „söt kyla“ på en tallrik, för dig själv och dina nära och kära.Det är varmt och värmen strömmar från himlen, du ser att det översta lagret av glassen börjar smälta.Du lägger portionerna i lager och ställer snabbt tillbaka den i frysen. Det smälta lagret av glass kommer att tränga in i den återstående portionen och hårda iskristaller kommer att bildas när du lägger den i kylskåpet.

För att förhindra att glassen stelnar i frysen är det därför bäst att äta upp allt på en gång, men om portionen är för stor eller om du vill spara godiset till senare kommer locketricket väl till pass.

Ingen mer glass som en sten.Bara ett enkelt trick

Istället för att värma upp eller beväpna dig med tålamod, lägg bara lådan med botten upp i frysen efter den första smaken (glöm inte att stänga den ordentligt i förväg). När du tar ut den igen kommer glassen att vara lika mjuk som när du först öppnade den, eftersom den smälta delen inte kommer att sippra ner till botten av lådan och förstöra glassens konsistens.

Kommer locketricket att fungera för hemlagad glass?

Den glass du köper i butiken fryses avsiktligt mycket snabbt så att den inte stelnar.Det finns inget sätt att replikera denna process hemma.När du gör din egen glass måste du därför ta ut den ur frysen och kärna den flera gånger.Rätt recept för hemlagad glass är också extremt viktigt.För att göra den mjuk och sammetslen måste ingredienserna vara välbalanserade.Prova vårt recept på hemlagad kesoglass, som bara tar några minuter att förbereda.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna