Grönsaksfritters med zucchini och ost smakar bättre än kött!
Smaken av denna grönsaksdelikatess med ost förstärks perfekt av den naturliga yoghurt eller sås som erbjuds i detta opretentiösa recept.
Utmärkt recept på vegetabiliska fritters från youtube-kanalen Unglaubliche Rezepte.
Behöver:
2 zucchini.
salt.
1 potatis.
2 ägg.
1 morot.
knippe persilja.
1 vitlöksklyfta.
malen paprika.
mald svartpeppar.
5 msk vanligt mjöl.
120 g ost.
olivolja.
På såsen:.
2 msk grekisk yoghurt.
2 msk majonnäs.
en handfull persilja.
1 vitlöksklyfta.
salt.
Procedur:
Skär bort ändarna på zucchinin och riv den grovt.Lägg i en skål.
Smaka av med salt, blanda väl och låt stå i 10 minuter.
Skala och tvätta potatisen och riv den på ett grovt rivjärn.
Pressa ut överflödig vätska och lägg i en separat skål.
Tillsätt ägg och grovt rivna morötter.
Hacka persiljan på en grov padda och tillsätt hälften av den i skålen.
Tillsätt riv vitlök i blandningen och smaka av med salt och peppar.
Pressa överflödig saft från zucchinin och lägg i skålen med grönsaksblandningen.
Rör ihop allt blanda ordentligt, tillsätt mjölet och rör om igen.
Skär osten i tjocka skivor.
Blöt händerna i vegetabilisk olja.
Ta lite av grönsaksblandningen i handen, lägg ost i mitten och täck den med blandningen.
Mjöla friterna ordentligt och lägg dem på en matta.
Hetta upp tillräckligt med olivolja i en stekpanna.
Lägg i fritterna och stek på medelvärme på varje sida tills de är gyllene.
Lägg de färdiga fritters på en tallrik klädd med hushållspapper för att bli av med överflödig olja.
Förbered såsen: Tillsätt yoghurt och majonnäs i en liten skål.
Lägg sedan till hackad persilja.
Rör ner en vitlöksklyfta i såsen pressa.
Smaka av med salt och rör ihop allt väl.
Vi kan servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.