Vi erbjuder dig ett extremt enkelt recept på en utsökt senap-vitlöksmarinad för kött.
Denna marinad förhöjer ytterligare smaken på grillat eller rostat kött.
Fantastiskt recept på den perfekta marinaden från youtube-kanalen Cooking with Dad.
Behöver:
200 ml vegetabilisk olja.
5 msk senap.
6 vitlöksklyftor.
1,5 kg fläsknacke.
malen svartpeppar.
salt.
Procedur:
I en djup skål häll oljan och tillsätt saltet.
Tillsätt sedan malen svartpeppar.
Pressa vitlöken i blandningen.
Till sist tillsätt senap och blanda ihop allt ordentligt med en sked.Blanda sedan marinaden med en visp.
Skär upp grishalsen i ca 1,5 cm tjocka skivor.
Vänd köttskivorna i marinaden och låt marinera.
Placera skålen med kött i kylskåpet.
Låt marinera efter smak (kan stå kvar i 2-4 dagar).
När tiden är ute kan vi grilla eller baka köttet.
Vi kan servera.
Fler recept på marinader med senap
Utmärkt marinad för kyckling
Behöver:
1,5 kg kyckling.
150 ml gräddfil.
salt efter smak.
basilika.
kryddor för kyckling.
svartmald peppar.
senap.
osötad kondenserad mjölk.
Procedur:
Lägg grädden i en skål, tillsätt salt, alla kryddor, en matsked senap och 2 matskedar kondenserad mjölk.
Blanda allt väl och häll över köttet.
Arbeta in ordentligt så att varje bit blir ordentligt täckt av marinaden.
Täck det beredda köttet med plastfolie och kyl, helst över natten.
Köttet kan sedan grillas eller bakas.
Köttet är också lämpligt för minutberedning.
När köttet är väl genomstekt och har en gyllene färg kan det serveras.
Minutmarinad för fläskkött
Behöver:
4 skivor fläskkött (nacke, fläsknacke, fläsklägg.).
4 matskedar olivolja.
2 kryddnejlikor krossad vitlök.
1 matsked senap.
1 tesked söt paprika.
Vit malet peppar.
1 tesked salt.
Procedur:
Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda med köttet.
Låt marinera i minst 15 minuter, men gärna längre, eller över natten.
Stek först 4 skivor bacon i en stekpanna, ta sedan bort och tillsätt köttet.
Stek pommes fritesen sparsamt – 4 till 6 minuter på varje sida.
En krispig skorpa ska bildas på köttet.
Servera med tillbehör efter smak, men marinaden passar också utmärkt att grilla eller steka kött med.
Senapsmarinad med ingefära
Behöver:
¼ kopp grovkornig senap.
¼ kopp Dijon-senap.
½ kopp honung.
1 tesked sojasås.
2 matskedar basilikablad, hackade.
1 matsked färsk ingefära, finhackad.
8 ben- och skinnfria kycklinglår.
Tillvägagångssätt:
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera i minst 4 timmar – helst över natten.
Expressmarinad för kött
Behöver:
500 g kött (kyckling, fläsk eller kalkon).
2 ägg.
1 matsked senap.
½ matsked potatisstärkelse.
1 matsked solrosolja.
1 tesked salt.
2 teskedar sesamfrön.
½ tesked rödpepparflingor.
1/2 tesked svartpeppar.
Procedur:
Tillagningen är väldigt enkel, blanda bara alla ingredienser och lägg sedan köttet i marinaden.
Täck med plastfolie och låt marinera i kylskåpet över natten.
Eller gör marinaden på morgonen och njut av perfekt kryddat kött på eftermiddagen.
Köttet bör marineras i minst 5-6 timmar.
Utmärkt yoghurtmarinad med senap
Vi behöver:
2 kg kyckling eller kalkon.
1 matsked tomatpuré.
Salt och peppar efter smak.
1 kopp yoghurt (yoghurten får inte vara för tjock, ju mer vätska desto bättre).
2 matskedar senap.
För vitlöksolja:.
3 matskedar olivolja.
3 vitlöksklyftor.
Några blad färsk basilika, finhackade (eller dill, persilja).
Procedur:
Till marinaden blandar du yoghurten med tomatpuré och senap.
Skär kycklingen i skivor, krydda med salt och peppar.
Lägg sedan ner köttet i marinaden och låt marinera över natten.
Du kan också tillsätta kryddor (oregano, torkad basilika.) i marinaden.
Lägg sedan kycklingbitarna med marinaden i en smord ugnsform.
Baka i 180 grader i 1 timme.
När köttet är klart, pensla med vitlöksolja (olivolja blandad med hackad basilika och olivolja.
Grekisk marinad
Behöver:
200 ml vegetabilisk olja.
3 vitlöksklyftor.
2 matskedar fullkornssenap.
2 matskedar fullfet senap.
1 matsked honung.
1 tesked torkad timjan.
1 tesked torkad oregano.
Färsk persilja finhackad.
½ tesked salt.
¼ tesked malen svartpeppar.
1-2 teskedar citronsaft.
Procedur:
Blanda alla ingredienser, lägg i köttet och låt marinera i några timmar – helst över natten innan tillagning.
Serbisk marinad för grillning och bakning
Behövs:
Fläskkött – curryfläsk, hals (ca 1 kg).
2 matskedar olja.
1 matsked senap.
2 matskedar het ketchup (eller söt om du inte gillar het).
1 tsk worcestershiresås.
1 tesked varm mald rödpeppar.
1 tesked krossad spiskummin.
1 tesked torkad mejram.
1/2 tesked malen svartpeppar.
2 teskedar salt.
1 tesked torkad mejram.
Procedur:
Blanda köttet med övriga ingredienser till marinaden och låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar.
Sedan kan vi klassiskt grilla eller baka.
Kycklingkotletter i senapssmet
Vi behöver.:
300 g kyckling (bröst).
1 ägg.
100 ml mjölk eller matlagningsgrädde.
2 matskedar senap.
3-4 vitlöksklyftor.
100 g vanligt mjöl.
50 g fint riven edamame.
salt, röd paprika, peppar och örter efter smak.
olja.
Valfritt: brödsmulor.
Procedur:
Skär köttet i bitstora bitar.
Vispa ägg, mjölk, senap, mjöl, riven ost och vitlök till en deg (tillsätt eventuellt mer mjöl om den känns för tunn) och smaka av med salt.Om du bara vill göra en marinad för köttet, utelämna mjölet.Sådant kött passar utmärkt att rosta, grilla eller steka i en stekpanna.
Lägg köttbitarna i smeten, täck dem noga och låt stå så att köttet kan dra åt sig saltet och särskilt vitlöken.Stek köttbitarna i ett högre lager olja tills de är gyllenbruna.Du kan täcka köttet i brödsmulor innan du steker, men det är inte nödvändigt.Köttet smakar utsökt.
Kycklingvingar i senapsmarinad
Behöver:
1 kg kycklingvingar.
Salt, svartmald peppar.
2-3 vitlöksklyftor.
1 matsked citronsaft.
4 matskedar senap – kan också vara senap.
4 matskedar honung.
1 matsked olja.
Söt mald peppar.
Tillvägagångssätt:
Tvätta kycklingvingarna och låt dem torka en stund.Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål, lägg i kycklinglåren, blanda väl och låt marinera i ett par timmar, helst över natten.
Smörj en ugnsplåt med lite olja och lägg vingarna på den.Baka i 200 grader i 30-40 minuter.Vid lägre temperatur (180 grader) gräddas i 45-50 minuter.
Servera med tillbehör efter smak.
Kycklingkotletter i marinad
Vi behöver:
Kycklingkotletter 4 st.
Honung 40 g.
Senap 30 g.
Vitlök 3-4 tänder.
Gräddfil 50 g (kan också vara majonnäs).
Salt, mald svartpeppar, mald rödpeppar.
Solrosolja 30 ml.
Förfarande:
För att förbereda marinaden, blanda bara senap, solrosolja, vitlök, flytande honung och gräddfil.Tillsätt salt och peppar efter smak.Blanda allt väl.
Skölj kycklingbitarna, torka dem med en pappershandduk och skär dem i tunna strimlor.
Blanda köttet med marinaden och låt marinera i 1-2 timmar, helst över natten.
Lägg det marinerade köttet på en bakplåtspappersklädd plåt, häll över resten av marinaden och ställ in i en förvärmd ugn på 180 grader i 40 minuter.
De saftiga kycklingbitarna är klara, vi rekommenderar att du serverar dem tillsammans med din favoritsås och grönsakssallad. En sådan hälsosam och välsmakande delikatess kommer att tilltala absolut alla.Om du inte vill baka kan du också steka köttet i en stekpanna eller grilla det.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.