Vi har ett fantastiskt recept på hemgjorda puffar som är så fluffiga och mjuka att de smälter i munnen.
Detta recept är så enkelt att även en nybörjare kan hantera det med lätthet.
Ett enkelt och snabbt recept på de godaste hemgjorda pajerna från YouTube-kanalen Lemra Hnilá.
En traditionell slovakisk delikatess
Vilka är hemligheterna bakom perfekta potatiskakor? Potatisdumplings är bland de slovakiska favoriträtterna.Men visste du att det finns ett antal sätt att förbereda dem?
Vi kommer att berätta ett beprövat recept och några tips, tack vare vilka dina bagels kommer att smaka bra.
Vi behöver:
potatis.
2 ägg.
800 g vanligt mjöl.
1 paket torrjäst.
2 teskedar salt.
1 msk strösocker.
400-500 ml varm mjölk.
smör.
100 ml vegetabilisk olja.
För strö och gnugga:.
1 ägg.
sesamfrön.
Förfarande:
Häll mjöl i en djup skål. Vi gräver ett hål i mitten.
Vi häller i socker och jäst.
Häll med lite varm mjölk.Täck med ett lock.
Vi väntar tills jästen är aktiverad..
Tillsätt sedan salt och bryt ner äggen i blandningen.
Tillsätt mjölk gradvis och knåda degen för hand.
Slutligen lägger vi till olja, knåda en smidig deg.
Täck sedan över bunken och låt degen jäsa tills den fördubblats i volym.
Riv under tiden potatisen kokt i skalet och skär smöret.
På mjölat bord kavla ut degen tunt..
Tillsätt grovriven potatis till hälften av degen.
Salt, krydda och lägg i skivor smör.
Vik över degen till andra sidan och kavla ut den (se video).
Vi upprepar hela proceduren igen och kavlar ut degen med en kavel.
Deg klipp ut med en form och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla biffarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 180°C tills de är gyllenbruna.
Vi kan tjäna.
Idéer för att förbättra klyftpotatis
Fyllningar: Förutom klassisk potatis kan du lägga till olika fyllningar i smördegen, som knäck, rökt kött, ost, spenat eller svamp.
Tillsätt örter (rosmarin, timjan) eller frön (sesam, lin) till degen.
Kryddor: Experimentera med olika kryddor (kummin, koriander, röd paprika).
Form: Istället för klassiska hjul kan du skära ut smördeg i olika former.
Servering: Du kan servera pajerna med gräddfil, tartarsås eller sallad.
Vi önskar dig god aptit!
Videohandledning:.