Jag fick receptet på dessa semlor på Makarska Rivieran – lokalbefolkningen kallar dem Pamuk Kiflice , vilket översätts till Cotton Rolls.Och faktiskt, degen är mjuk som bomull.
Frallor är en stor succé här, och det är därför jag bakar dem regelbundet.I slutet av artikeln har jag bifogat ett videorecept som kommer att göra förberedelsen av detta bakverk ännu enklare.
Världens mjukaste stekar, de är verkligen som bomullsull, ett muggrecept!
Vi behöver:
2 koppar mjölk.
¾ kopp olja (180 ml).
2 äggvitor.
1 sked strösocker.
1 förpackningtorrjäst.
ca 890-900 g vanligt mjöl (jag använde hälften slät och hälften grovt).
1 tesked salt.
2 äggulor att borsta.
Fyll valfritt): .
smaksatt keso.
sylt.
vallmo
nötter.
1 mugg = 200 ml.
Förfarande:
Häll mjölk, olja i pannan tillsätt socker, äggvita, jäst och blanda..
Tillsätt hälften av det siktade mjölet, blanda och tillsätt den andra hälften av mjölet.
Vi blandar en enhetlig deg – degen är mjuk och kladdig.
Överför till en mjölad arbetsyta, där vi knådar och tillsätter mjöl efter behov.
Knåda en enhetlig limpa.Lägg deglimpan i en oljad bunke och smörj in själva degen med olja.
Täck med en plastpåse eller folie och låt jäsa på en varm plats –
Dela den jästa degen på mitten.
Vi delar hälften av degen i 4 bröd och varje halva igen, så från ena halvan av degen får vi 8 bitar (limpor).
Medan vi jobbar med den ena täcker du över de andra bröden och resten av degen så att de inte torkar.
Kavla ut limpan, lägg fyllningen efter smak (salt eller söt) på ena halvan och skär den motsatta sidan av degen med en kavel eller en kniv.
Vi rullar ihop och vrider ändarna (för att få formen av ett rotisserie).
Lägg de på detta sätt tillagade spettrullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Täck över dem medan ugnen värms upp.Sedan gnugga äggulan på rotisserierullarna.
Grädda vid en temperatur 190 grader tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter.
Vi önskar dig god aptit! :-).
Video tutorial: