HomeTips för hemmetHär lagrar du aldrig honung i köket.Men många slovaker gör det

Här lagrar du aldrig honung i köket.Men många slovaker gör det

Honung är en välsmakande och hälsosam produkt, lämplig för långvarig lagring.Men inte alla platser är lämpliga för det.Wojciech Margowniczy, känd på Internet som biodlaren från Wąchock, föreslår var man kan förvara honung för att bevara dess egenskaper.

Många människor förvarar honung i köksskåpen utan att inse att det inte är rätt plats.Biodlaren Wojciech Margowniczy delar med sig av sina insikter om de bästa förvaringsförhållandena för denna söta njutning och avslöjar om det verkligen är en oförstörbar produkt.

Var ska man förvara honung? Biodlaren föreslår

Wojciech Margowniczy, känd på sociala medier som biodlaren från Wąchock, förklarar om det är en bra idé att förvara honung i rumstemperatur.Det visar sig att den optimala temperaturen för honung är lägre än 18 grader Celsius och denna information finns ofta på produktetiketter. Således är kylskåpsdörren, skafferiet och källaren mer lämpliga platser att förvara honung än det typiska köksskåpet eller bänkskivan.

Det är en särskilt dålig idé att placera en behållare med honung i ett skåp nära en värmekälla (t.ex. en spis). Skåpet kan värmas upp av ångan från den tillagade maten, vilket direkt påverkar kvaliteten på den honung som finns i skåpet. Dessutom är honung som raps, gullris, tidig och flerblommig bra att förvara i kylskåpet.Dessa produkter kan jäsa när de förvaras i rumstemperatur.Den sänkta temperaturen i kylskåpet förhindrar jäsning.

Kan honung bli dålig?

Honung kan bli dålig, men det händer bara i två fall.Det första är när biodlaren har centrifugerat honungen för tidigt och den innehåller för mycket vatten, vilket leder till jäsning och bildning av skum och en alkoholhaltig lukt. Det andra är när honungen lagras under varma förhållanden under långa perioder. I detta fall bildas hydroximetylfurfural – ett ämne som kan vara skadligt för hälsan – i honungen.

Wojciech Margowniczy påpekar också att honung är en torr produkt (vattenhalten är cirka 20%) och därför absorberar vatten och olika lukter från omgivningen.Om du vill njuta av välsmakande honung så länge som möjligt bör du därför alltid skruva fast behållaren väl och aldrig förvara honung öppet.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna