Vi presenterar ett enkelt recept för fina hemlagade smörrullar.
Vi älskar alla färska rullar i vårt hus, så jag gör dem minst varannan dag.
Exceptionellt recept på fluffiga rullar från youtube-kanalen Aroma von Brot.
Och vad är den största fördelen med dessa rullar? Att de håller färska och fantastiskt goda även nästa dag.
Jag brukar till och med frysa in några bitar när jag tar ut dem ur frysen, de är verkligen perfekta.
Behöver:
100 ml varmt vatten.
150 ml varm mjölk.
1 stort ägg.
1 msk torrjäst.
400 g vanligt mjöl.
2 matskedar strösocker.
1 tsk salt.
50 g smör.
vegetabilisk olja.
80 g smör.
1 stort ägg.
Procedur:
I en skål häll varmt vatten och varm mjölk och tillsätt ett ägg.
Tillsätt sedan jästen och blanda väl.
När jästen har lösts upp , tillsätt mjölet, tillsätt salt och socker.
Rör om ordentligt med en spatel, täck över med en trasa och låt vila i 15 minuter.
När tiden är slut, tillsätt smöret till degen och knåda för hand.
Flytta över degen till bordet och fortsätt knådningen.
Smörj en skål med olja och lägg den knådade degen i den tills den är jämn.
Täck sedan över skålen med plastfolie och en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i en timme.
När tiden är ute, pressa ut luften ur degen och knåda den på bordet.
Dela sedan degen i två lika stora delar.
Forma degen till en boll, täck med en trasa och låt vila i 15 minuter.Smörj en bakform med olja.
Kavla ut degen med en kavel och dela i 16 lika stora delar.
Lägg en klick smör på kanten av degen och rulla ihop.
Lägg rullarna i bakformen. Upprepa processen med den andra degen.
Pensla rullarna med olja, täck över med en kökshandduk och låt vila i 40 minuter.
Vispa ägget i en mindre skål och pensla ovansidan av bakverket.
Ställ in formen i en förvärmd ugn på 190°C och grädda i 25 minuter.
Vi kan servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner finns HÄR.