HomeUncategorizedHEMMASLAGNA smörrullar klara på en-två: De lyser upp hela huset och är...

HEMMASLAGNA smörrullar klara på en-två: De lyser upp hela huset och är färska nästa dag!

Vi presenterar ett enkelt recept för fina hemlagade smörrullar.

Vi älskar alla färska rullar i vårt hus, så jag gör dem minst varannan dag.

Exceptionellt recept på fluffiga rullar från youtube-kanalen Aroma von Brot.

Och vad är den största fördelen med dessa rullar? Att de håller färska och fantastiskt goda även nästa dag.

Jag brukar till och med frysa in några bitar när jag tar ut dem ur frysen, de är verkligen perfekta.

Behöver:

100 ml varmt vatten.

150 ml varm mjölk.

1 stort ägg.

1 msk torrjäst.

400 g vanligt mjöl.

2 matskedar strösocker.

1 tsk salt.

50 g smör.

vegetabilisk olja.

80 g smör.

1 stort ägg.

Procedur:

I en skål häll varmt vatten och varm mjölk och tillsätt ett ägg.

Tillsätt sedan jästen och blanda väl.

När jästen har lösts upp , tillsätt mjölet, tillsätt salt och socker.

Rör om ordentligt med en spatel, täck över med en trasa och låt vila i 15 minuter.

När tiden är slut, tillsätt smöret till degen och knåda för hand.

Flytta över degen till bordet och fortsätt knådningen.

Smörj en skål med olja och lägg den knådade degen i den tills den är jämn.

Täck sedan över skålen med plastfolie och en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i en timme.

När tiden är ute, pressa ut luften ur degen och knåda den på bordet.

Dela sedan degen i två lika stora delar.

Forma degen till en boll, täck med en trasa och låt vila i 15 minuter.Smörj en bakform med olja.

Kavla ut degen med en kavel och dela i 16 lika stora delar.

Lägg en klick smör på kanten av degen och rulla ihop.

Lägg rullarna i bakformen. Upprepa processen med den andra degen.

Pensla rullarna med olja, täck över med en kökshandduk och låt vila i 40 minuter.

Vispa ägget i en mindre skål och pensla ovansidan av bakverket.

Ställ in formen i en förvärmd ugn på 190°C och grädda i 25 minuter.

Vi kan servera.

Vi önskar dig en god smak!

Videoinstruktioner finns HÄR.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna