Jag skulle vilja dela med mig av ett underbart recept från fru Jana.
Jag provade bara receptet på lördagen och på söndagen var jag tvungen att göra en ny sats.Kakan är väldigt saftig, läcker och sååååå god.:-).
Behöver:
Deg:
4 ägg.
10 matskedar sockerkristall.
5 matskedar olja.
20 matskedar mjölk (ca 150 ml).
20 matskedar halvgrovt mjöl.
1 bakpulver.
nypa salt.
2 matskedar holländsk kakao.
Nästa:
700 g plommon (tvättade, urkärnade, halverade).
3 matskedar kr.socker.
3 matskedar baby semolina.
För gnuggning:
3 deglar med gräddfil.
3 paket vanillinsocker.
Riven choklad.
Procedur:
Foto: tjn
Lägg plommonen med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt i en liten djup ugnsform (32×22 cm).
Strö över socker och ställ in i en förvärmd ugn på 200 grader i 15 minuter.
Strö sedan över baby semolina, häll över den ljusa smeten och häll sedan den mörka smeten över den ljusa smeten.
Grädda i 20 minuter i 180 grader.
Foto: tjn
Sökväg:
Vispa äggulorna med sockret till ett tjockt skum, tillsätt oljan och rör sedan ner mjölken, mjölet med bakpulver och till sist äggvitan vispad med en nypa salt.
Dela degen i två halvor och rör ner kakaon i den ena halvan.
Foto: tjn
När kakan har svalnat, vänd på den och pensla med grädden som du har blandat med sockret.
Strö över riven choklad och låt stelna väl i kylen.
Foto: tjn
Vi önskar dig en god smak! :-).