HomeTips för hemmetIstället för fläskcurry, välj ett annat kött till nudlarna: de är så...

Istället för fläskcurry, välj ett annat kött till nudlarna: de är så goda att de förtjänar en medalj!

Bravčové rezne är en klassisk slovakisk maträtt som är mycket populär.

Smakrika, saftiga och fulla av smak , de är perfekta för vardagliga familjeluncher, men också för speciella tillfällen.

Versionen med bondnudlar tar den här rätten till en ny nivå.

För att tillaga perfekta fläskhalskotletter i bondestil enligt ett recept från pysznosci krävs kött av hög kvalitet, lämpliga kryddor och rätt matlagningsteknik..

Varje detalj är viktig , från marinering av köttet till stekning.

Basen för bondkotletterna är fläskhals , som har ett idealiskt förhållande mellan fett och kött, vilket garanterar en exceptionellt saftig maträtt.

Du behöver också en marinad av mjölk och kryddor för att göra nudlarna.

Nymald peppar, granulerad vitlök och en liten mängd salt räcker.

Köttet ska ligga kvar i marinaden i flera timmar, helst över natten för att få en mör konsistens och fylla det med smak.

Efter marineringen ska fläskhalsen tömmas, men torka inte med en pappershandduk för att inte ta bort kryddorna.

Nyckeln till att få en perfekt beläggning är noggrann beläggning och snabbstekning i väl uppvärmt fett , vilket förhindrar absorption av överflödig olja.

För hög temperatur kan orsaka brännskador, medan för låg temperatur kan leda till att köttet blir mättat med fett.

Ingredienser:

4 skivor av grishals.

700 ml mjölk.

1 tesked granulerad vitlök.

nymald svartpeppar.

salt efter smak.

2 ägg.

slätt mjöl.

brödsmulor.

Fett för stekning, helst ister.

Förberedelse.

Lägg fläskhalsen i en platt behållare.

Strö över vitlök, salt och nymald peppar.

Häll i mjölken så att vätskan täcker köttbitarna ordentligt.

Ställ åt sidan i 12 timmar i kylskåp.

Låt köttet rinna av och förbered tre behållare: en med ströbröd (det är bra att tillsätta mer kryddor), en med mjöl och en med uppvispat ägg.

I en stekpanna värm upp fettet..

Panera kotletterna i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd .

Stek omedelbart tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Dessa bondnudlar är det perfekta sättet att ta med en bit av den slovakiska traditionen in i ditt kök och glädja familj och vänner med en utsökt måltid.

Smaklig måltid!

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna