Det är den tiden på året då vi funderar på vilken typ av inläggningar vi ska äta under hösten och vintern .
Vanligtvis gör de sweet pickles och pickles , men i år erbjuder vi något annorlunda.
Fyll på lagret av dessa pickles, för burkarna kommer att försvinna på nolltid.
Gurkor, paprikor och zucchini brukar stå på picklelistan, men haps-portalen tipsade om något annat.
Deras smak bevaras i burken och öppnas endast på hösten eller vintern.
Men det visar sig att inte bara dessa förslag är välsmakande och näringsrika..
En underskattad grönsak vars smak kan ta över allt annat är gröna bönor.
Det går snabbt och enkelt att tillaga sådana konserver, och när de väl har öppnats är grönsakerna ett utmärkt tillskott till middagen.
Recept på konserverade gröna bönor
Ingredienser:
4 kg kidneybönor.
stora mängder dill.
4 vitlöksklyftor.
4 lagerblad.
4 korn av kryddpeppar.
en matsked senapsfrön.
Ingredienser till marinaden:.
1 liter vatten.
2 koppar vinäger med 10% alkohol.
2 matskedar salt.
8 matskedar socker.
Beredningsmetod:
Lägg bönorna i en större skål och tvätta dem noggrant.
Ta sedan ut den och torka den..
Ta bort ändarna också, och du kan dela dem på mitten om det behövs..
Diska burkarna, sterilisera och torka.
Se också till att du har matchande kåpor.
Lägg en bit dill, en vitlöksklyfta, ett lagerblad och kryddpeppar i botten på varje burk lägg dill, vitlöksklyfta, lagerblad och kryddpeppar i botten på varje burk.
Tillsätt också en liten mängd senapsfrön..
Lägg de rena bönorna stadigt i burkarna och börja förbereda marinaden..
Häll vatten, vinäger, salt och socker i kastrullen häll i vatten, vinäger, salt och socker.
Sätt på medelvärme och koka tills ingredienserna är kokta och upplösta.
Häll den beredda vätskan i burkarna och stäng dem tätt..
Lägg dem sedan i en kastrull klädd med en kökshandduk, täck med vatten till 3/4 av burkarnas höjd och pastörisera i ytterligare 25 minuter..
Förvara bönorna på en sval plats.
Servera som tillbehör till middagen eller som mellanmål.
Smaklig måltid!