En delikat zucchinikräm som du bokstavligen kan förbereda på några minuter, älskad av både unga och gamla.
Så snart du smakar den kommer du att göra den här läckra soppan regelbundet.
Unikt recept på krämig zucchinisoppa från youtube-kanalen Apetit matkanal.
Varför hänge sig åt mer zucchini på sommaren?
Zucchini är en hälsosam, mångsidig och utsökt grönsak som borde ha en plats i allas kost.
Det är en bra källa till vitaminer, näringsämnen och mineraler.Dessutom är den lätt att odla och förbereda, och innehåller antioxidanter som skyddar cellerna från skador orsakade av fria radikaler.
Dessa antioxidanter kan bidra till att förebygga allvarliga kroniska sjukdomar.
Dessutom är zucchini också utmärkt för viktminskning.Den är kalorifattig och innehåller bara 17 kalorier per 100 gram.Den är också rik på fibrer , vilket underlättar matsmältningen, sänker kolesterolet och gör att du känner dig mätt.
Om du letar efter ett hälsosamt och välsmakande sätt att berika din kost är zucchini det perfekta valet.
För italiensk zucchinisoppa behöver vi:
1 kg zucchini.
50 g riven parmesanost.
röda pepparkorn.
basilika.
havssalt.
spån av parmesanost.
1 msk finhackad vitlök.
persilja.
750 ml grönsaksbuljong.
malen vitpeppar.
60 ml olivolja.
60 ml matlagningsgrädde.
Procedur:
Häll oljan i en kastrull och värm. Tillsätt hackad vitlök, basilika och rör om.
Tillsätt sedan den tärnade zucchinin och blanda väl.
Smaka av blandningen med salt och krydda med peppar.
Stek under omrörning i 10 minuter, rör om då och då och häll i buljongen.
Täck över och koka, under omrörning ibland, i 8 minuter.
När tiden har gått ut, ta bort grytan från spisen.Häll upp 1/4 av soppan i en skål.
Mixa resten av soppan till en slät smet med en stavmixer.
Tillsätt grädde och riven parmesanost.Blanda ordentligt.
Tillsätt den oblandade delen av blandningen i soppan och rör om.
Strö över hackad persilja.
Servera med rostade brödskivor.
Garnera soppan med färgade pepparkorn, parmesanspån och basilikablad.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.