Förbered ett snabbt, enkelt och billigt recept på zucchini ”ungerska“ hemma.
En oemotståndlig köttfri och saftig delikatess är klar på några minuter.
Ett unikt recept på stekta grönsaker från YouTube-kanalen Viele Rezepte.
Ät mer zucchini
Zucchini är en sommarpresent för vår hälsa.Under dessa varma månader erbjuder de oss uppfriskande och stöttar samtidigt vår kropp.Inte bara är de läckra och mångsidiga i köket, utan de har också ett antal hälsofördelar.
Dessa frukter innehåller mycket vatten, fibrer och vitaminer som vitamin C , vilket stärker immunförsvaret och fungerar som en antioxidant.Tack vare sitt höga vatteninnehåll är zucchini idealiska för att återfukta kroppen i sommarvärmen.
Dessutom innehåller de även B-vitaminer, som bidrar till att nervsystemet fungerar korrekt och stödjer metabolism.Också en stor källa till mineraler som kalium, som hjälper till att reglera blodtrycket.
På grund av deras låga kaloriinnehåll och höga fiberinnehåll är zucchini idealisk för dem som vill gå ner i vikt eller behålla en hälsosam vikt.De kan ingå i många hälsosamma och lätta sommarmåltider, som sallader, soppor, bakade rätter eller grillade tillbehör.
Tack vare sin milda smak passar de bra till olika kombinationer och är populära bland barn och vuxna.
För zucchini ”på ungerska” vi behöver:
zucchini.
1/2 citron.
1 matsked olivolja.
1 lök.
1 morot.
1 tomat.
1 vitlöksklyfta.
1/2 chilipeppar.
salt
mald svartpeppar.
spenat.
200 g grädde för matlagning.
Förfarande:
Skär zucchinin i rundor och sedan i skivor och lägg i en skål.
pressa saften från citronen i skålen med zucchinin och blanda.
Skär den skalade löken på mitten och skär i skivor..
Hämta olivoljan i en panna och tillsätt löken.
Skalade morötter skurna i tunna rundlar och sedan i tunna strimlor.
När löken är genomskinlig , tillsätt morötterna och blanda.
Tillsätt sedan den hackade zucchinin och blanda allt..
Skär den tvättade tomaten i tärningar och lägg i pannan.Blanda noggrant.
Skär vitlöken och chilin i tunna skivor och lägg i pannan.
Smaksätt blandningen med salt, svartpeppar och blanda.
Tillsätt de tvättade spenatbladen och blanda.
Slutligen häller vi grädden i blandningen och blandar noggrant.
Vi lagar mat i 10 minuter..
Vi serverar läckra grönsaker med ris.
Vi önskar dig god aptit!
Videoinstruktioner finns HÄR.