En fluffig sockerkaka som är enkel och snabb att göra.
Den kan användas på vilken tårta som helst, eller så kan du äta den som den är till afternoon tea.
Exceptionellt recept på en fluffig och mjuk svampkaka från youtube-kanalen Кулинарим с Таней 2. 0.
Vi behöver:
(form 22 – 24 cm).
5 medelstora ägg.
en nypa salt.
1 tesked vaniljsocker.
150 g strösocker.
150 g vanligt mjöl.
1/2 tesked bakpulver (valfritt).
Procedur:
Knäck äggen i en djup skål. Lägg till en nypa salt.
Vispa med en mixer i en halv minut.
Tillsätt vaniljsocker.Häll i det granulerade sockret.
Vispa med en mixer vispa i ca 8 minuter tills skummet är fluffigt.
Blanda mjölet med bakpulvret.Sikta gradvis in i äggblandningen.
Med en visp eller spatel rör om försiktigt.
Klä kakformens botten med bakplåtspapper.Häll i smeten.
Rikta in toppen jämnt.
Blanda degen i en spiralform med hjälp av en spett för att få bort luftbubblor.
Ställ in formen i ugnen (förvärmd till 180°C). Grädda i 25-30 minuter (övre/nedre värme).
Använd ett spett för att kontrollera den gräddade sockerkakan.
Ta sedan ut kakan ur burken och ta bort papperet.
Lägg den på ett galler och låt den svalna i rumstemperatur.
Slå in kexet i matfolie och ställ in i kylen i några timmar.
När du har tagit ut kakan ur kylskåpet, skär den som du vill.
Vi kan använda den för att göra vilken tårta som helst.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.