En fantastisk kaka, till och med bättre än en klassisk bubbelkaka.
Allt du behöver göra är att hälla puddingen över degen och sätta in den i ugnen.
Det här är ett riktigt fantastiskt recept.
Vi behöver:
4 ägg.
En nypa salt.
100 g kr.socker.
2 tsk vaniljsocker.
100 ml vatten.
100 ml olja.
250 g halvgrovt mjöl.
½ förpackning.bakpulver.
400 g jordgubbar eller annan frukt som du har hemma just nu.
Till toppen:.
1 förpackningvaniljpudding.
350 ml mjölk.
3 skedar cr.socker.
Valfritt för strö:.
Strösocker.
Förfarande:
Först förbereder vi pudding för upphällning:.
Blanda puddingen i en liten mängd mjölk.
Lägg resterande mjölk och socker på lågan.
När det kokar, tillsätt mjölk med puddingpulver.
Koka en tjock pudding och låt den svalna.
Vi blandar här och där.
Vi ställer in ugnen på 180 grader.
Tvätta jordgubbarna och låt dem rinna av.
Deg: .
Vispa äggvitan med en nypa salt tills den blir hård.
Vispa äggulorna med socker tills det blir skum.
Tillsätt vanilj, olja och vatten.
Till sist blandas mjöl med bakpulver..
Blanda till sist försiktigt i snön från äggvitan för hand.
Klä en bakplåt med mått 30×25 cm med bakplåtspapper.
Häll upp degen på ett bakplåtspapper och lägg puddingen ovanpå degen med en sked.
Och vi lägger bitarna av jordgubbar – tryck försiktigt in dem i degen.
Grädda i ca 30 minuter.
Låt svalna något och pudra över strösocker.
Vi önskar dig god aptit! :-).