18. 8. 2024 (Foto: shutterstock/TiAnaTsk).
Bröd måste förvaras ordentligt så att det inte möglar eller blir gammalt.Många förvarar bröd i brödlådan och det är en bra riktning, men en sak måste inses.Två kuber räcker så håller du brödet fräscht mycket längre..
I de flesta hushåll förvaras bröd i en brödlåda. Olika typer av behållare finns på marknaden, från metall till trä och plast, men enbart brödlåda räcker inte. Vad kan du göra för att förlänga ditt bröds färskhet? Här är det bästa sättet..
Hur förvarar man bröd så att det inte möglar? Detta trick är pålitligt.Prova det och du kommer alltid att upprepa det
Felaktigt förvarat bröd förstörs och blir snabbt gammalt. Om du har för vana att köpa större bröd, kom ihåg att du kan skära dem i bitar och frysa dem. Glöm dock inte att du inte får förvara den så här i mer än tre månader.
Hur förlänger du brödets färskhet? Sätt bara två sockerbitar i bakformen. Det låter ovanligt, men det fungerar verkligen. Socker visar sig vara en fantastisk fuktabsorbent. Om du lägger det runt brödet kommer det inte att mögla lika snabbt, och det kommer också att hålla det fräscht i upp till en vecka.
DRICKS! Om du inte har sockerbitar tillgängliga kan du uppnå liknande effekt genom att lägga en bit äpple i brödlådan.Kom bara ihåg att byta ut den regelbundet så att den inte blir dålig..
Kan bröd förvaras i kylen? Det är en dålig idé.Detta kommer inte att förlänga dess fräschör alls
Många förvarar bröd i kylskåpet och tänker att det håller sig mjukt längre vid lägre temperatur. Detta är en myt, för sanningen är att kyla har motsatt effekt och gör att brödet stelnar snabbare. Det kommer inte ens smakar bra eftersom det kommer att absorbera lukten från kylskåpet.Man bör komma ihåg att bröd bör förvaras vid en temperatur mellan 18 och 22 grader Celsius..