Så det här är en fantastisk kaka som smakar påminner om moraviska surkakor.
Det här receptet är verkligen mycket givande eftersom det är snabbt, enkelt och smakar riktigt gott för alla.
Om du letar efter ett bra dessertrecept som passar till ditt kaffe rekommenderar jag det starkt.
Jag bakar den alltid när jag har keso och sylt i kylskåpet.
Behöver:
2 koppar hl. 2 – 2 koppar mjöl.
1 kopp kr.socker.
1 kopp mjölk.
1/2 kopp olja.
2 ägg.
1 bakpulver.
FYLLNING:.
2 ostmassa.
1 kopp socker.
1 vaniljsocker.
1 vaniljpudding (pulver).
2 ägg.
1/2 kopp mjölk.
För beströdning:.
Pulveriserat socker.
Procedur:
Vispa ägg och socker till en skummig smet.
Tillsätt oljan och mjölken successivt.
Rör till sist ner det siktade mjölet blandat med bakpulver.
Häll hälften av smeten på bakplåtspapperet och lägg på cheesecakefyllningen.
Dosera med hjälp av en sked.
Titel.
Vispa ihop keso, socker och ägg till en slät massa.
Jag brukar tillsätta ett vaniljsåspulver i fyllningen, men det går bra att fortsätta utan.
Lägg på sylten med hjälp av en sked – klump bredvid klump.
Häll sedan i den andra hälften av smeten.
Baka kakan i förvärmd ugn.
Bakningstemperaturen är 180 grader och kontrollera slutligen kakan med en tandpetare.
När jag bakar på ett större bakplåtspapper gör jag bara ett lager av bakverk , ovanpå vilket jag lägger omväxlande cheesecakefyllning och sylt.
En sådan här tårta är lägre och gräddas kortare.
Vi önskar dig en god smak! :-).