Vid första anblicken ser de ut som panerade nudlar.
Det är sant att formen kan avslöja att det inte är en platt skiva fläskcurry , men få kommer att tro att det inte är kött gömt under krispiga brödsmulor.
Lär dig det här receptet och familjen kommer att tacka dig.
Följ dessa rekommendationer från läckerhetens portal.
Patizón i stället för schnitzel
Du kanske gillar tanken på att använda en impopulär grönsak som vi känner som patizón.
Den tillhör familjen kalebasser , är saftig, mör och smakar som zucchini eller pumpa..
De yngre patisonerna har ett mjukt skal som inte behöver skalas.
De är idealiska för tillagning av sallader, grillning, inläggning eller marinering.
De äldre däremot får med tiden ett tjockare, ojämnt och hårt skal, så det är bättre att skala dem innan de äts eller bearbetas..
Vilka patisoner är bäst för nudeltillverkning?
Det är bättre att välja unga, medelstora grönsaker vars skal är så mjukt att det inte behöver skalas, och de små frönas bon behöver inte urholkas.
Naturligtvis kommer stora mogna patisons också att vara lämpliga för beredningen av nudlarna. .
I det här fallet måste du dock skära ut kärnorna och ta bort det tjocka skalet.
Behövs:
1 stor eller 2 medelstora patisoner.
2 ägg.
kopp vanligt mjöl.
en kopp brödsmulor.
Salt.
svartmald peppar.
Granulerad vitlök.
Rapsolja eller utelämnat smör för stekning.
Förberedelse.
Tvätta patisonerna (skala dem om det behövs) och skär dem sedan i ca 1 cm tjocka skivor..
Om fröna är stora, ta bort dem.
Sedan strö varje bit patizone med salt och lägg grönsakerna åt sidan i 15 minuter för att låta vattnet rinna ut..
Efter denna tid, töm patisonerna.
Krydda dem med peppar och vitlöksgranulat.
Vispa äggen, förbered ett bakplåtspapper med mjöl och brödsmulor..
Panera först patizoneskivorna i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd och lägg dem omedelbart i det upphettade fettet.
Stek grönsakerna på medelvärme tills de är gyllenbruna.
När de är klara lägger du dem på en tallrik klädd med en pappershandduk.
Bon appetit!