Läckra fluffiga munkar fyllda med Nutella eller din favoritmarmelad.
De är enkla och goda, du kommer garanterat att älska dem!
Behöver:
1 kg vanligt mjöl.
0,6 liter mjölk.
2 äggulor.
6 matskedar strösocker.
15 dkg smör.
en nypa salt.
2 kuber jäst (eller torkade 2-3 förpackningar).
1 vanilj.
Nästa.
Smör.
Nutella (eller sylt).
pulveriserat socker.
Procedur:
Förbered surdegsstarten och låt den jäsa.
Blanda alla ingredienser.
Tillsätt den höjda surdegsstarten och arbeta degen.
Låt jäsa i ca 1 timme.
När den har jäst, kavla ut den till en tjocklek av ca 1,5 cm.
Skär ut med ett glas eller en utstickare.
Lägg på en bakplåtsklädd plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Sedan trycker vi in ett avtryck i varje cirkel med koppen så att det inte blir ett hål ända ner till botten.
Om du vill ha ett hål får du gärna göra ett hål inuti munkarna också som jag gjorde.:-).
De utan hål är bättre att fylla med.
Sätt in i ugnen på 170 grader i cirka 13 minuter..
Du måste testa, alla ugnar bakar inte likadant.
Medan de fortfarande är varma, pensla med smör, lägg Nutella eller sylt i hålen.
Strö över strösocker.
De är jättegoda – jag provade att fylla dem med Nutella innan gräddning och de var också jättegoda.
Önskar dig en god smak!:-).