Vi presenterar härligt mosad blomkål i en mjuk smet som får det att vattnas i munnen.
Det här är helt klart det bästa receptet på mosad blomkål som jag någonsin har provat.
Det bästa receptet på stekt blomkål från youtube-kanalen Nefis TV.
Recept på vitlök och kefir smet
Behöver:
1 mindre blomkål.
2 ägg.
100 ml kefir.
3-4 matskedar vanligt mjöl.
1 vitlöksklyfta.
Salt och peppar.
Procedur:
Dela blomkålen i mindre buketter.Smaka av med salt, tillsätt krossad vitlök och blanda väl.Låt vila en stund.
Vispa äggen med salt, peppar, kefir och tillsätt 2 rejäla matskedar mjöl.Knåda till en jämn deg.
Panera rosetten först ordentligt i mjöl, sedan i smeten och stek i het olja på båda sidor tills den är gyllenbrun.
Bakverket fastnar vackert, läcker inte, rivs inte och faller inte av.
Har du inte vitlök och kefir hemma? Inga problem, prova det här receptet!
Behöver:
1 medelstort blomkålshuvud.
Vatten.
1 tsk salt.
För beläggning:.
2 ägg.
200 ml mjölk.
1 kopp vanligt mjöl.
1 tesked salt.
För servering.
1 kopp vit yoghurt.
Procedur:
Ta bort bladen från blomkålen i början.Skär blomkålen i fyra delar ..
Skär i rosetter.
Ta bort all smuts ta bort och tvätta under rinnande vatten.
Lägg rosetterna i en stor gryta.
Häll tillräckligt med vatten för att täcka dem. Tillsätt salt.
På hög värme koka upp.
Sänk sedan värmen till medium och koka tills blomkålen är öm.
I en separat skål tillsätt äggen.
Tillsätt mjölken och vispa med en visp.
Häll i mjöl och salt.Vispa blandningen tills den är jämn.
Blötlägg blomkålen i smeten.
Lägga i en het eld.
Stek i två minuter på varje sida.
Lägg den stekta blomkålen på en tallrik med hushållspapper för att få bort överflödig olja.
Servera med yoghurt.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.