Glöm de flottiga lángos och prova det kroatiska receptet, som jag smakade för första gången på semestern och har gjort regelbundet sedan dess.
Om du följer detta recept från youtube får du lángos som andedräkt, med massor av bubblor och utan onödigt fett.
Lángos är utsökta, mjuka och bubblande inuti.
Vi behöver.:
300 ml yoghurt.
1 tsk salt.
1 tesked socker.
1 tesked bakpulver.
400 g vanligt mjöl.
olja för stekning.
På toppen Valfritt):.
Ketchup.
Vitlök.
Olja.
Majonnäs.
Ost.
Skinka.
Procedur:
Blanda yoghurten med saltet i en stor skål.
Tillsätt socker och bakpulver.
Blanda väl och tillsätt gradvis mjöl .
Arbeta till en smidig och smidig deg, forma till en tjockare cylinder och skär i ungefär lika stora bitar.
Forma dessa till små limpor, täck dem med plastfolie.
Låt dem vila i cirka 5 minuter.
Kavla sedan ut varje limpa till stekpannans storlek och stek i het olja.
Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna (häll i en större mängd).
Låt sedan rinna av på hushållspapper och du är redo att servera.
Langos är mjuka, krispiga och tillagas riktigt snabbt.
Vi önskar er en god smak!
Videoinstruktioner: