En utmärkt äppeldessert som är lätt att förbereda och som kommer att vinna över även den kräsnaste.
Vi behöver:
Kaka:.
3 ägg.
4 matskedar cr.socker.
2 matskedar vanligt mjöl.
1 sked potatisstärkelse.
0,5 tsk bakpulver.
1 tsk vaniljsocker.
Äppelmassa:.
800 gram äpplen.
Socker efter smak.
1 förpackningpuddingpulver.
Grädde:.
300 gram vispgrädde.
150 g gräddfil.
kall gelatinhärdare.
3 matskedar strösocker.
Nästa:.
150 gram mörk eller mjölkchoklad.
Förfarande:
Vispa äggvitorna med socker hårt.
Sedan blandar vi försiktigt ner övriga degingredienser i snön på låg hastighet.
Degen läggs i lager på en smord och spritsad bakplåt med en diameter på 22 cm , den bakas i 25 – 30 minuter vid 170°C.
Den får sedan svalna till rumstemperatur.
Skala äpplena, skär dem i bitar, häll ca 3/4 dl vatten (om de inte är särskilt saftiga), låt sjuda tills de är mjuka.
Till sist tjockna med 1 paket vaniljpuddingpulver.
Lägg äppelmassan på den avsvalnade degen.
Jämna till och lägg till sist gräddlagret.
Den tillagas helt enkelt genom att visp grädde med socker och gräddfil.
Förtjocka till sist med kall gelatinförtjockningsmedel.
Innan servering, dekorera toppen med riven choklad.
Vi önskar dig god aptit! :-).