26. 8. 2024 (Foto: shutterstock.com/louwastaken).
Även om vi gillar att experimentera med nya recept och produkter i köket, är bröd fortfarande en viktig del av den dagliga kosten för många människor.Smörgåsar görs med ett brett utbud av söta och salta pålägg.De är ett sätt att äta snabbt.Kan du inte tänka dig en dag utan dem? Du måste komma ihåg att brödförvaring har sina egna regler.Om du inte följer dem kommer brödet snabbt att torka ut eller mögla..
Vi gör det upprepade gånger.Brödet hamnar i papperskorgen
Vi skulle vilja äta färskt, doftande bröd med en knaprig skorpa varje dag.Tyvärr har inte alla råd att gå till bageriet varje morgon , så när vi handlar fyller vi på med bröd eller frallor i åtminstone några dagar.Det är här som oron börjar, eftersom misstag vid förvaring av bröd resulterar i omedelbar torkning eller uppkomst av mögel.
Undvik framför allt att förvara bröd i plastpåsar.De ger inte tillräcklig ventilation och fukt samlas i dem. Under sådana förhållanden uppstår snabbt fult mögel på maten.Det råder ingen tvekan om att det är mögelsvampar som gör mat olämplig för konsumtion..
Var uppmärksam på förhållandena i ditt kök. Förvara inte bröd nära värmekällor (t.ugn eller spis) eller i starkt solljus.Skivorna förvandlas snabbt till inaktuella kex.
Kan bröd förvaras i kylen?
Även om apparaten lämpar sig utmärkt för förvaring av många livsmedel, förlorar bröd snabbt sin smak och konsistens i kylskåpet. Den låga temperaturen gör att brödet stelnar snabbare.Den optimala temperaturen för brödförvaring är 18 till 22 °C..
Hur kan jag förvara bröd? Två sätt att bevara fräschören
Rumstemperatur är bäst för doftande bröd och bullar.Lämna dem dock inte otäckta på köksbänken. Enkla lösningar gör att du kan förvara bröd på rätt sätt – välj dem efter din egen bekvämlighet och storleken på ditt kök..
- Om du har ont om plats, förvara bröd i linne- eller bomullspåsar.De tar inte mycket plats och du kan enkelt sköta deras hygien – bara släng dem i tvättmaskinen.
- Ett praktiskt alternativ är att skaffa en brödlåda.Många sådana verktyg tjänar inte bara praktiska syften, utan tack vare sin estetiska sida är de också ett iögonfallande tillägg till köket.De bästa brödlådorna är de som är gjorda av naturmaterial – trä och bambu.
Lägg två bitar i brödlådan.Brödet blir knaprigt och fräscht
Kökstrick är förvånansvärt enkla och effektiva.Du kan använda en av dem för att lagra bröd.Lägg två sockerbitar i behållaren där du förvarar brödet.Även om det kan verka förvånande vid första anblicken, det gör underverk.Socker absorberar överflödig fukt från miljön och skyddar därmed maten från mögelbildning.Brödet kommer att smaka bättre än direkt från bageriet.