Tillaga den extremt populära plommonkakan hemma med vårt enkla och snabba recept.
En tågtårta där du på ett lekfullt sätt kan byta ut plommon mot andra av säsongens favoritfrukter.
Ett utmärkt recept på en klassisk plommonkaka från den tjeckiska radions YouTube-kanal.
Behöver:
1 kopp vit fettfri yoghurt.
1/2 kopp granulerat socker.
1,5 koppar halvgrovt mjöl.
2 ägg.
1 paket vaniljsocker.
1 paket bakpulver.
1 liter rom.
smör för smörjning.
1,5 kg plommon.
Om kadavret:.
70 g smör.
8 msk grovt mjöl.
4 msk strösocker.
1 paket vaniljsocker.
1 msk rom.
Procedur:
Häll yoghurten i en djup skål. Häll i sockret och tillsätt det halvgrova mjölet.
Vispa ner äggen i blandningen, tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Häll i rom och med en gaffel knåda till en jämn, mer flytande smet.
Smörj en kakform med smör och pudra den med mjöl.
Häll degen i formen och jämna till den.Skär plommonen och kärna ur dem.
Lägg sedan plommonen på degen tätt intill varandra.
Förbered färsen: tillsätt smöret i en separat skål.
Sikta i mjöl, socker och vaniljsocker.
Häll i romen och arbeta för hand till ett smul.
Strö sedan smulan över kakan.Ställ in kakan i den förvärmda ugnen.
Baka i 200°C i 10 minuter och sedan i 180°C i ytterligare 30 minuter.
Vi kan servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.