Att skrapa potatis och grönsaker i största allmänhet är inte ett särskilt intressant jobb.Speciellt inte om man måste skrapa många potatisar.Till exempel för potatispannkakor eller om din familj älskar potatismos..
Jag tror att många inte använder kniv för det här jobbet längre eftersom det blir så mycket onödigt avfall.
Men om du har rätt skrapa kan du snabba upp processen avsevärt.Och det är värt att tänka på.Det viktiga är att din skrapa är en som är bredare och har blad på båda sidor av bladet.På så sätt behöver du inte skrapa potatisen från topp till botten, som du kanske är van vid.
Skalaren kan också vändas
Det omvända bladet gör att du också kan skrapa nerifrån och upp.På så sätt slipper du den tid det tar att backa skrapan tillbaka till startpunkten.Du arbetar utan driftstopp, eftersom vi tar bort ett skal i ett slag från toppen till botten, men ett annat direkt i det omvända slaget från botten till toppen.
Du kan också bearbeta rotfrukter, gurkor eller zucchini på samma sätt.Om du har en smal skalare med en spetsig ände och bara ett blad kan du tyvärr inte använda det här tricket.Men även i det här fallet kommer det att hjälpa dig när du trimmar groddar eller andra skador på knölar.
Skrapa av chokladen också
Men båda typerna hjälper dig också när du skrapar stelnat smör på en rulle eller brödskivor.Faktum är att de små spånen släpper fettet snabbare och du kan sprida det utan problem.Du kan också skrapa hårdost på pasta eller choklad på en glass.
Och om skrapan blir slö? Inga problem, du kan helt enkelt vässa den igen.Kör bara skrapan över bladet några gånger.På ett ögonblick kommer den att fungera som ny igen.