En enkel och god vallmofrögodis som få kan motstå.
Dessa rullar avnjuts bäst med en kopp te eller kaffe – bara den perfekta kombinationen.
Ett unikt recept på fina hemlagade söta rullar från youtube-kanalen Aurora Recipes.
Behöver:
För deg:.
250 ml ljummen mjölk.
2 matskedar strösocker.
8 g torr eller 35 g färsk jäst.
lite salt.
550 g vanligt mjöl.
2 ägg.
50 ml vegetabilisk olja.
50 ml smält smör.
För fyllningen:.
250 g malda vallmofrön.
100 ml varm mjölk.
8 g vaniljsocker (1 paket).
100 g strösocker.
Tillvägagångssätt:
Förbered en enkel deg: Häll ljummen mjölk i en djup skål.
Tillsätt jäst, socker, tillsätt sedan lite mjöl och blanda.
Täck över med en duk i några minuter tills surdegen jäser.Detta tar cirka 15 minuter.
Häll oljan och det smälta smöret i surdegsstartaren.Tillsätt därefter äggen.
Sikta gradvis ner mjölet i blandningen.Tillsätt slutligen saltet och rör om med en gaffel.
Knåda degen med handen och för över den till det mjölade bordet.
Strö över mjöl och fortsätt knådningen.
Lägg degen i en bunke, täck med plastfolie och en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek.
Under tiden förbereder du fyllningen : tillsätt vallmofrön i en skål.Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt mjölken gradvis och rör om tills fyllningen är tjock.
Pressa ut luften ur den jästa degen pressa ut luften och lägg över den på ett mjölat bord.
Knåda inte degen utan dela den omedelbart i två lika stora delar.
Forma kulan och kavla ut helt tunt med en kavel.
Fördela hälften av fyllningen på degen och bred ut den i ett tunt lager över hela ytan.
Rulla degen i hälften på varje sida och skär i mitten (se video).
Skär sedan degen till rullar i din egen storlek och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Täck bakplåtspappret med en kökshandduk och låt vila i 10 minuter 10 minuter.
När tiden är slut penslar du rullarna med det uppvispade ägget.
Ställ in bakplåtspapperet i den förvärmda ugnen.
Baka 25 minuter i 180°C..
Täck över de bakade rullarna med en kökshandduk och låt svalna.
Strö över florsocker.
Vi kan servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.