HomeTips för hemmetMORMORS chalamada för kyla – bästa RECEPT: Ingen konservering eller matlagning! Det...

MORMORS chalamada för kyla – bästa RECEPT: Ingen konservering eller matlagning! Det här är den godaste tillbehör jag vet

Utmärkt hemlagad chalamada som smakar som kålsallad..

Den är oerhört populär i vårt land och säljs blixtsnabbt slut.

Jag har receptet från min mormor som provade denna chalamada för några år sedan och när vi smakade bad vi genast om receptet.

Denna chalamada är verkligen bäst, den smakar som en sallad och älskas även av de som annars inte behöver chalamada.

Vi behöver:

2,5 kg kål.

1 kg paprika (jag använde färgade).

0,5 kg lök.

0,5 kg morötter.

15 dg kristall.socker.

500 ml vinäger.

1 dl olja.

1 deco.

Frivillig:

Gurka.

Varm peppar.

Förfarande:

Rensa kål, morot, lök och paprika och riv dem till nudlar.

Gör en dressing av socker, vinäger, olja och filt.

Sikta degen genom en sil, lägg inte senapsfröet), blanda och häll i grönsaksblandningen.

Blanda väl, låt grönsakerna blandas och låt stå i 24 timmar.

Efter det är det bara att buteljera den med juicen, stänga den och ställa undan i kylan.

Du behöver inte sterilisera.

Sylten håller sig väldigt länge, det vill säga under förutsättning att du inte äter den innan – det försvinner väldigt snabbt här.

Jag fick cirka 15 små flaskor från den givna dosen.

Godaste tillbehöret till söndagsstek och sallad.Här äts dock även denna chalamada direkt ur glaset.

Chalamada är en mångsidig delikatess som du kan förbättra på otaliga sätt.

Hur berikar man chalamada?

Här är några idéer för att berika dess smak.

Frukt och bär: Tillsätt äpplen, päron, aprikoser, plommon eller körsbär för en söt och fruktig smak.

För en kryddigare touch, använd vinbär, krusbär eller tranbär.

Peppar: Röd, gul eller orange paprika ger chalamaden färg och sötma.

Lök: Rödlök ger en mildare smak, medan vitlök kommer att vara mer uttalad.

Kryddor och örter: Chilipeppar, cayenne, koriander, spiskummin, spiskummin, lagerblad, kryddpeppar, muskotnöt.

Örter: Färsk dill, persilja, basilika.

Väger: Äppelcidervinäger, vinäger, balsamvinäger.

Salt: Havssalt, Himalayasalt.Kryddor: Svartpeppar, vitpeppar.

Vi önskar dig god aptit! :).

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna